Zavrieť

Porady

Dovoz značkovej konfekcie

Chceli by sme dovážať oblečenie určitej značky zo zahraničia a chcela by som vedieť či je v následnom predaji najeký problém alebo nie.Ako doklad o kúpe by mohol slúžiť pokladničný dôklad prípadne faktúra, ale neviem či to môžem predávať alebo nie.Kde sa to dá zistiť? Nebola by to logom označená predajna.Skúšali sme info priamo v ústredí, tam nás naviedli na čechy a tam to skončilo.
Usporiadat
kimimi kimimi

kimimi je offline (nepripojený) kimimi

Ahoj, no práve o takého niečo ide aj mne, ale ide o detský značkový tovar .Je tam jeden háčik.Ak nakúpiš tovar zo zahraničia v hodnote cca 400 tis. ročne !!! stávaš sa platcom DPH čo je pre mňa nevýhodné. A druhá vec je, že ja predávam textil a viem,že je problém pri označení tovaru. Myslím tým, visačky, ošetrovacie symboly, mali by byť platné tak ako si to vyžaduje legislatíva SR. A to nemajú všetky veci.Ja chcem robiť s detským tovarom a vidím v tom problém.Zatiaľ som ho nevyriešila.Stačí jedna kontrola SOI a je tam riadna STRATA!!!
0 0
bonita bonita

bonita je offline (nepripojený) bonita

na facebooku zalozene stranky: ZOPZ - združenie ochrancov a priateľov zvierat. ...viac
Tie nalepky vzdy davam z oblecenia dolu, takze neviem povedat ake maju odevy z anglicka. No idem tam 4.3. a vsimnem si to. Dakujem za poznamku, ze nad 400 tis. je dph. Inak detske veci su tam tiez krasne. Pr. tie tenisky lacoste za 15 libier/530 sk/ na cca 7 rokov .
0 0
libis444 libis444

libis444 je offline (nepripojený) libis444

ano mozes tie hrnceky predavat
0 0
libis444 libis444

libis444 je offline (nepripojený) libis444

kupovat znackova tovar v zahranici a predavat u nas sa nesmie!
0 0
kimimi kimimi

kimimi je offline (nepripojený) kimimi

....na základe čoho?
0 0
Filip Glasa Filip Glasa

Filip Glasa je offline (nepripojený) Filip Glasa

Založil som Finstat.sk
kupovat znackova tovar v zahranici a predavat u nas sa nesmie!
jasné že sa môže. Veď ho všetci kupujú v zahraničí. U nás sa väčšina nevyrába
0 0
ZuziT ZuziT

ZuziT je offline (nepripojený) ZuziT

Ahojte, skuste mi,prosim,poradit... Keby som nakupila nejake oblečenie z velkoobchodu outlet a chcela by som ho predavat v maloobchodnej predajni s textilom, je nutne to niekde vyznacit, ze sa jedna o outletove oblecenie? alebo v predajni musi byt len outlet? predavame normalne oblecenie, ktore nakupujeme u nas vo velkoskladoch,ale chceli by sme aj nejake znackove - napr. adidas, nike atd...ale brali by sme to z outletu, len nevieme, ci je to mozne predavat to aj s normalnymi vecami, alebo tam mozu byt len tie outlet veci... a ci by to muselo byt niekde vyznacene na tom tovare, ze je outlet, alebo priamo niekde na predajni. Diky za odpoved, dufam, ze som to napisala zrozumitelne
0 0
dawo dawo

dawo je offline (nepripojený) dawo

zdravim,

no tu je to asi nemiestne, ale bonita chcel by som od teba kupovat nejake take znackove oblecenie. iba na sukromne ucely.

moj mail dawo.dawo(zavinac)post.sk
0 0
Aendy Aendy

Aendy je offline (nepripojený) Aendy

Je to tak ako bolo napisane vyssie, ak nema distributora tak je to v suchu a mozes to kupovat aj v cehach a tu to predavat ale ak ma distributora je problem ze pravne by si mal nakupovat od neho a znacka moze zakazat ti predavat ich vyrobky, takisto je problem pri niektorych znackach ze sa neznesu s inymi ze nemozes predavat ich spolocne s inou znackou. Taktiez sa ti moze stat ze ak chces predavat ich vyrobky musis zalozit obchod len s ich tovarom tj . znacka sa moze predavat iba v obchode ich znacky a to je fd. a to by ta vyslo dost draho kupit FD. a zacat, odporucam internetovu predajnu a mas vystarane
0 0
silviamb silviamb

silviamb je offline (nepripojený) silviamb

Zdravim, ja sa k tomu pridam druhou otazkou, ktora na to mozno nadvazuje. Co ak v tom zahranici kupim tovar, ktory je tam zlacneny - stara kolekcia. Tyka sa to vyhradne zastupenie aj toho, alebo na tzv. outlet sa to nevztahuje? Dakujem za odpoved
0 0
Jana2977 Jana2977

Jana2977 je offline (nepripojený) Jana2977

Otazka na bonitu:
Som velmi zvedava, ako si dopadla, viem, ze pisem par mesiacov po fore, ale my s priatelom chceme riesit nieco podobne, len nie so sportovym oblecenim.
0 0
L3nin L3nin

L3nin je offline (nepripojený) L3nin

libis444 Pozri príspevok
ano mozes tie hrnceky predavat
BLBOST
0 0
L3nin L3nin

L3nin je offline (nepripojený) L3nin

Milá Bonita a spol. nepleťťe si nákup lacnej konfekcie (Pandorf a pod. ) z nákupom značkovej konfekcie, ono je pekné predávať kvázi second hand, ktorý nie je vôbec second, lebo je doposiaľ nikým nenosený, a ja jedno aké má označenie, či OUT... alebo podobne len nikto sa nezaujíma o pôvodného výrobcu uvedeného tovaru, ktorý je zpravidla CHICHINA ) ono je pekné že predajca ťa ubezpečí že tovar pochádza z číny kde je objednaný pre firmu NIKE, Lonsdale ...., lenže na 99% sa jedná o tovar, ktorýje vyrobený v pirátskej dielni a dovezený v kontajneri do prístavu v UK, alebo D, a následne rozdistribuovaný , lenže najväčší problém spočíva v preukázaní originality daného produktu, čo sa dovozcovia snažia obísť tým že tovar deklarujú ako second hand, no pritom je opatrený priblblými visačkami , resp. zabalený v plastových obaloch. Ja by som otázku nestaval do pozície či sa mi to oplatí predávať, resp. dovážať , ale by som sa zaoberal otázkou neporuším zákon ? Čo sa týko ochrany duševného vlastníctva, resp. ochrannej značky , keď budeš predávať "značkový tovar" aj keď len second hand a púríde k tebe kontrola , či už PZ alebo ŠOI , zaistia jeden , dva kusy oblečenia , toto pošlú na expertízu ku zmluvnému distribútorovi, ktorý sa vyjadrí že je to falzifikát, tak potom ty ako právnická odoba môžeš dostať pokutku so šiestimi nulami a z toho ťa asi bude blieť hlávka, nehovorím o tom že skončíš na súde. Samozrejme že tvoja obhajoba bude v tom že si o ničom nevedela, veď tovar si ankúpila v Anglicku, Rakúsku , Nemecku ale je tam jedna podstatná vec že za akú cenu si ten tovar nakúpila a teda aby si rozumela: uvádzaš že u nás sa predáva tričko za 2500,- a ty ho vieš doviezť za 500,- len má to malý háčik že žiadny distribútor ho nenakupije za 500,- taký rabat si dovolím povedať nemá nikto, jedná sa len o to že ten výrobok je čiernota. ) ver mi viem o čom píšem ) ohoj
0 0
peter kkk. peter kkk.

peter kkk. je offline (nepripojený) peter kkk.

lenin trocha poznamenal na to, k comu chcem mat mensiu pripomienku aj ja. kazdy sa pise o outlet, second, nakupovania u nedistributora atd ale co tak sa zamyslet aj nad tym ze je potrebne mat licenciu k predaju oblecenia od majitela znacky

nakolko nemam s tym prakticke skusenosti ani vedomosti nema niekto skusenosti ako to byva pri kupovani licencie a nasledneho tovaru? ake drahe byvaju licencie - ci sa plati len licencia alebo aj percento z predaja, ci poskytuju pociatocny tovar na start bud bezplatne alebo s neskorsou splatnostou, ci maju podmienku odberu urciteho mnozstva? a neviem co by ma este napadlo. celkom ma to zaujima
0 0
jaaty jaaty

jaaty je offline (nepripojený) jaaty

Zdravim,chcel by som vediet,ci na tovar zakupeny v U.K-textil(detsky tovar od 1-10 rokov) a potom predavany na Slovensku,potrebujem dat certifikovat,aj ked sa uz tento tovar normalne predava v U.K v maloobchode...Niekde som sa docital,ze ak mam potvrdenie,doklad o tom ze tovar je zdraviu nezavadny,neskodlivy tak to bude stacit......a mozem ho normalne predavat dalej..Budem vdacny za kazdu radu......
0 0
VladoaKatka VladoaKatka

VladoaKatka je offline (nepripojený) VladoaKatka

Po vstupe do EU je to trochu "miernejšie", čo sa týka povinnosti certifikovania, ale aj tak by si sa mal(a) obrátiť na skúšobňu a zistiť to priamo u nich ako ďalej.

http://www.vutch.sk/sk.htm
http://www.vuchv.sk/
0 0
s.r.o. s.r.o.

s.r.o. je offline (nepripojený) s.r.o.

Dobrý ako je to vlastne čo sa tyká dovozu značkových vecí Nike ,Adidas atd. môže sa u nás predávať alebo nie jedni tvrdia áno druhý nie lebo chcel by som dovážať tovar z UK.
0 0
nYcol nYcol

nYcol je offline (nepripojený) nYcol

ZDRAVIM,

kedze nazory su rozne a ja planujem s niecim podobnym zacat tiez (ide skor o modne doplnky svetovych znaciek) kontaktovala som rovno osoby zo SOI... tam mi napisali : citujem :

Pri predaji Vami uvedeného tovaru musia byť dodržiavané povinnosti predávajúceho vyplývajúce z § 11, 12 a 13 zákona č. 250/2007 Z.z. o ochrane spotrebiteľa... v znení zákona č.397/2008 Z.z. Uvedený právny predpis nájdete na internetovej stránke justice.gov. sk v časti jaspi/predpisy.

a to je vsetko,,, v danom zakone sa pise len o oznaceni tovaru a jeho obale... taktiez pri niektorych je potrebne dodavat aj s navodom.. ak nie je v slovenskom jazyku... inak tam problem nevidim... avsak neviem ako to je so znackami ako je NIKE a ADIDAS a pod... z tychto znaciek je veeeela napodobenin.. takze uz ani v distrib. obchode by som si ista nebola a to co tu niekto spominal ze rabat z 500 na 2500 neexistuje... to je podla mna hlupost... uvediem priklad.. predavam zn. hodinky ktore uz s mojou malou prirazkou predavam za 230 EUR. ... v AUPARKU v BA stoja 450 EUR... a SU to tie iste... nejde o falzifikat.. ! takze kde je pes zakopany?

prajem vela stastia v podnikani
0 0
andrej. andrej.

andrej. je offline (nepripojený) andrej.

Dobrý den, čítal som toto forum... a chcem sa spýtať, tak teda aká je cena u distribútora a kolko si môžem na nu prihodiť svoju prirážku?
0 0
Zuzana1812 Zuzana1812

Zuzana1812 je offline (nepripojený) Zuzana1812

Tiež mám otázku podobného typu.
Keď nakúpim v určitej obchodnej sieti v UK, ktorá predáva pod svojou značkou, môžem tieto veci ďalej predávať vo svojej maloobchodnej predajni? Zastúpenie na SR nemajú. Alebo je potrebné uzavrieť nejaké zmluvy alebo dohody, alebo to vôbec nie je možné?
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať