Zavrieť

Porady

Finančná kríza, alebo kríza hodnôt, - kedy a ako skončí finančná kríza, kedy to bude

jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

Nakoľko je Porada samí ekonóm a účtovník, očakávam odborné posúdenie či je to možné a ako. Či to môže reálne fungovať, alebo nie a prečo.

Ako môžu fungovať dve rovnaké firmy, rovnakého zamerania, na tom istom trhu, ak jednej dáte daňovú povinnosť 10 až 20 % a druhej 50 až 70 % ?

Za normálnych trhových podmienok jedna bude určite bohatnúť a ta druhá musí skrachovať.

Ale ak sa dohodneme, že musia fungovať a ani jedna nesmie skrachovať, nemôžu si cenovo na trhu konkurovať. Zákonite nastane situácia, kedy tá menej zdaňovaná musí navýšiť zisk, aby tým vyrovnala cenu na trhu s tou viac zdaňovanou a nevytláčala ju z trhu. Pritom ak tá viac zdaňovaná firma má mať aspoň 5 % zisku, tak tá menej zdaňovaná bude nútená mať aspoň 50 % zisku.

Ako budú podľa vás asi hospodáriť, ak každá začína s rovnakou hodnotou produkcie, napríklad 100 kreditov, či nejakých peňazí?
Podľa môjho názoru, nevyhnutne po roku hospodárenia bude mať jedna firma 100 kreditov plus 50 a tá druhá 100 plus 5 kreditov. Za ďalší rok to bude 225 ku 110,25 a za ďalší 337,5 ku 115,76 kreditom. Následne prichádza príjemný problém, čo má tá zisková firma s tým prebytkom peňazí robiť? (tých 50% neoprávneného zisku bude na trhu zákonite niekomu chýbať)
Ak máte prebytok peňazí je to problém? Dá sa povedať že je, ale určite menší, ako keď ich máte málo.

Ak je firma bohatá, môže pridať na platoch, môže zaplatiť zamestnancom zdravotnú poistku, nakúpiť výkonnejšie stroje, investovať do vzdelania, investovať do farmaceutického priemyslu, ale aj nechať voľné peniaze banke. Ak je peňazí dostatok je dobre. Problém je z čoho zaplatiť tých 50 percent zisku tak, aby zostalo aj pre tú menej zarábajúcu firmu. Provizórne riešenie sa našlo, treba natlačiť ďalšie kredity a ideme ďalej.

Je to fajn, funguje to a každému to vyhovuje. Treba to poriadne rozbehnúť a pustiť sa do trvalého rozvoja. Tá viac zdaňovaná firma zarába iba 5 percent a to je predsa málo. Pridajme si aspoň na 20 percent zisku. Je logické, že pri dodržaní podmienky zachovania rovnakej ceny tovarov, musí ta menej zdaňovaná firma zvýšiť svoju ziskovú prirážku na 80 a viac percent. Tak sa podniká ďalší rok a z 337,5 kreditov stúpneme na 607,5 kreditov, ale aj tá viac zdaňovaná dobre stúpa a zo 115,76 stúpne na 138,91 kreditov. Rast ako hrom, ale kto a čím nám to zaplatí? No predsa si natlačíme ďalšie kredity a požičiame tomu niekomu na to, aby nám to splácal.

Natíska sa myšlienka, že takto to asi ďalej nepôjde. Rastie výroba, ale spotreba nerastie až toľko ako výroba, čo s tým?


Pridáme na trh ďalšiu chudobnú firmu, ktorá nemá ani tých našich prvých 100 kreditov a nemá ani stroje. Na viac nemá ani také dane a ani takú drahú a bohatú pracovnú silu. Predáme im časť našich strojov a nadbytok výroby a späť dovezieme lacnejšie vyrobené výrobky a draho ich predáme. Pre našich zákazníkov je to lacnejšie.

Znovu to funguje a nie je problém ani s odbytom. Všetko rastie, rastie aj firma s daňovým zaťažením 70 % a ziskovosť pritom stúpla na 30 %. Narástla aj firma s malou 20 percentnou daňou a aj u nej stúpla ziskovosť, už na 100 % a viac. Tretia firma tiež funguje a je príkladom pre ďalších následníkov. Jediný malý problém sú ďalšie kredity, ale ten sme už dávnejšie uspokojivo zvládli, a tak tlačíme ďalej.

Po vzore tretej prichádza doba na zapojenie štvrtej a poriadnej firmy. Po pár rokoch rozbehu, táto štvrtá firma prináša nevídanú prosperitu. Páči sa to prvej aj druhej firme, prosperita stúpa každému. Stále menej pracujeme a stále viac zarábame. Prvej firme stúpajú zisky skoro bez práce a druhej firme dane skoro bez výroby.

Štvrtá firma funguje ešte len na 10 percent svojej kapacity a už nestačia tlačiarne kreditov tlačiť a tak začneme tlačiť kredity dva. Dolár, ale aj Euro.

Na viac štvrtá firma už vyrába skoro toľko, že prvá a druhá už vyrábať ani nepotrebuje a stačí im len kupovať a predávať. A tlačiť a tlačiť. Tlačiť? A pre koho tlačiť? Naozaj sa to dá? Dá sa kupovať, tlačiť a predávať a tlačiť a požičiavať?

Je možné mať také rozdielne dane a pritom fungovať vo WTO a nemať colné prekážky.

Je možné zníženie daní v EU na úroveň USA, alebo zdvihnúť dane v USA na úroveň EU a prikázať americkému občanovi odovzdať a povinne polovicu zárobku sociálnej a zdravotnej poisťovni?

Ako môžu fungovať EU a USA a Čína na jednom slobodnom svetovom trhu, bez toho aby zmenili svoju daňovú a sociálnu politiku ?

Kto vyrieši tento rébus, vraj dostane nejakú Nobelovu cenu. Síce neviem akú a za čo, ale Nobelovu.

Za prvú firmu si dosaďme USA, za druhú EU, za tretiu Taiwan, Malajziu, Kóreu a tak ďalej a za štvrtú Čínu.


Kam zaradiť Rusko, Afriku, Mexiko neviem. Rovnako neviem, kam zaradiť Japonsko, Austráliu, Kanadu a podobné.
Hlavne neviem, kam zaradiť Mexiko a Kanadu v súvislosti s USA, a Rusko v súvislosti s EU.
Naposledy upravil jar88 : 05.05.09 at 13:19 Dôvod: odstavce
Usporiadat
Téma je uzavretá.
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

buchač Pozri príspevok
Vyjadrím sa len k tomuto , zvyšok príspevku neriešim ...v texte
Buchač, veď to je ten hlavný problém. Neuraz sa a neber to osobne, lebo to platí všeobecne.
U nás na Slovensku, je ta hlúposť geneticky daná (Slota) a postihnutých je naozaj dosť (percento nebudem uvádzať)

Vytrhávať veci z kontextu ruší ich význam. Je to hlúposť.
V mojom príspevku som spomenul povinné dane a odvody (70%) proti slobodným zmluvám (30%)
V tom je pointa, vieš?
0 0
Bastian Bastian

Bastian je offline (nepripojený) Bastian

Darina1234 Pozri príspevok
Ty mne nerozkazuj, to možeš svojej A, ty trafený gunar
Darina1234 Pozri príspevok
mna nezaujima čo nemaš rad, trafeny gunar
Ty inteligentná bytosť, o čo ti ide? Keď už chceš niekoho uraziť, tak si vyber takú formu, aká bude platná na neho. Týmto spôsobom čo tu predvádzaš sa ti to nepodarí. Skôr to vyznie kontraproduktívne .

Spýtam sa ťa ja niečo - prečo máš v profile fotku Kriváňa? Si pyšná na ten vrch? Vieš o ňom niečo? Alebo o Štúrovcoch? Vieš čo pre nich znamenal? Keby videli ako píšeš, tak by asi hrdí na teba neboli. Skôr by asi nad tebou trpko zaplakali . Asi by ich nepotešilo, že ľudia čo bývajú v srdci Slovenska píšu tak kostrbato a že jeden obyčajný Maďar píše čistejšie.

Darina1234 Pozri príspevok
Ja si ho vyslovim vždy a nieeln na porade, a pokladam to za spravne. Ale na druhej strane som sa už naučila v živote prijimať aj nazory iných, a o tom to je.


P.S. Mohla by si tu už prestať s tým nenápadným spamovaním.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
jar88 Pozri príspevok
Buchač, veď to je ten hlavný problém. Neuraz sa a neber to osobne, lebo to platí všeobecne.
U nás na Slovensku, je ta hlúposť geneticky daná (Slota) a postihnutých je naozaj dosť (percento nebudem uvádzať)

Vytrhávať veci z kontextu ruší ich význam. Je to hlúposť.
V mojom príspevku som spomenul povinné dane a odvody (70%) proti slobodným zmluvám (30%)
V tom je pointa, vieš?

Trochu sa zamyslím , budem oponovať ...

Slota ? Geneticky hlúpy ?
Ej veru , veľká chyba , kto tohoto človeka považuje za hlupáka ...ten je premúdrelý až , až ...../ inak povedané - vyj...babraný .../
Že je svojský , to je známa vec ..
Že je grobian ......môže byť , ale hlupák nie je ...." Hlupák váha " - Katapult..
A že je postihnutých na Slovensku ozaj veľa , na to stačí pozrieť si posledné preferencie strán
http://www.focus-research.sk/files/1...%20aug2009.pdf
http://www.sme.sk/c/5023608/parlamen...5-percent.html

Svoj príspevok som viedol v intenciách , kde som sa tak trochu pozastavil nad , povedzme , myšlienkami , ktorým rozumiem ...dane a odvody ale do tohoto akosi nepatria , preto to vytrhnutie ..
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

jar88 Pozri príspevok
Každý sa snaží tú hlúposť doviesť k dokonalosti, až z nej vznikne múdra hlúposť.
tu si nám to chcel predviesť?

jar88 Pozri príspevok
U nás na Slovensku, je ta hlúposť geneticky daná (Slota) a postihnutých je naozaj dosť (percento nebudem uvádzať)
hlúposť vždy ostane hlúposťou
0 0
Danila Danila

Danila je offline (nepripojený) Danila

Poraďácky odpadlík:)))))
Bastian Pozri príspevok
Fíha výkričník Jedine to si si dokázal z toho vypichnúť? Vyjadri sa prosím k veci. Nestojím o zbytočné konflikty. Mal som pocit, že sa už dokážeme tolerovať a vypočuť aj názor druhého. Neviem na základe čoho si dospel k tomu, že škatulkujem niekoho. Aj keď, pripúšťam že nejaké tie rozdiely sú v našom ponímaní vecí...
Vieš, že občas Ťa chodím čítať. Vieš aj to, že občas s Tebou nesúhlasím. Vieš aj to, že ja veľmi ocením príspevok od cythyc/ už dávno som tu nič tak obsahovo pravdivé a excelentné nečítala/. Debata v tejto téme bola pre mňa zaujímavá a kontroverznosť duvesa a jar88 nútila k premýšľaniu. Samozrejme, že mi je bližšie chápanie krízy od duvesa, lebo jar88 si postavil ideu a jeho odpovede sú absolútne kontraproduktívne. Uznáva trh a neuznáva zisk. Priznáva tlačítko na výrobu čertových obrázkov a nechce uznať pohonový mechanizmus úrokovej miery na hospodársku krízu. Tú finančnú, lebo morálna ju dávno predstihovala a rastie geometrickým rádom. Priznáva hŕstku finančných žralokov po boku politikov, ich napchaté kontá, nepriznáva už, že neúmerný konzum je tiež jedným z tlačítiek na panele spúšťačov krízy, etc...... Ostatné je skôr na akademické debaty.
Bastian, s Tebou pre dnešok súhlasím minimálne, ale viem, že mi to prepáčiš a budeš veľkorysý. Viem, že iný názor vieš akceptovať. A vyjadriť sa k nemu nemusíme vždy s poťahovaním medových motúzov.
Ty si silný, mladý, máš široké lakte a pevné nervy. Na úradoch práce sa však dnes vo veľkej miere pretláčajú za almužnou päťdesiatnici, ako najmenej akceptovateľní pre tých mocných, všemohúcich a všetkovediacich. Ich východiskový bod nie je závideniahodný, ich smerovanie vzhľadom na požiadavky trhu je tak akurát do sociálne biednej prdelky. A to je jeden príklad z mnohých. Peknú nedeľu. Nechcela som, musela som.....Ťa vyrušiť.
0 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

Danila Pozri príspevok
Vieš, že občas Ťa chodím čítať. Vieš aj to, že občas s Tebou nesúhlasím. Vieš aj to, že ja veľmi ocením príspevok od cythyc/ už dávno som tu nič tak obsahovo pravdivé a excelentné nečítala/. Debata v tejto téme bola pre mňa zaujímavá a kontroverznosť duvesa a jar88 nútila k premýšľaniu. Samozrejme, že mi je bližšie chápanie krízy od duvesa, lebo jar88 si postavil ideu a jeho odpovede sú absolútne kontraproduktívne. Uznáva trh a neuznáva zisk. Priznáva tlačítko na výrobu čertových obrázkov a nechce uznať pohonový mechanizmus úrokovej miery na hospodársku krízu. Tú finančnú, lebo morálna ju dávno predstihovala a rastie geometrickým rádom. Priznáva hŕstku finančných žralokov po boku politikov, ich napchaté kontá, nepriznáva už, že neúmerný konzum je tiež jedným z tlačítiek na panele spúšťačov krízy, etc...... Ostatné je skôr na akademické debaty.
Bastian, s Tebou pre dnešok súhlasím minimálne, ale viem, že mi to prepáčiš a budeš veľkorysý. Viem, že iný názor vieš akceptovať. A vyjadriť sa k nemu nemusíme vždy s poťahovaním medových motúzov.
Ty si silný, mladý, máš široké lakte a pevné nervy. Na úradoch práce sa však dnes vo veľkej miere pretláčajú za almužnou päťdesiatnici, ako najmenej akceptovateľní pre tých mocných, všemohúcich a všetkovediacich. Ich východiskový bod nie je závideniahodný, ich smerovanie vzhľadom na požiadavky trhu je tak akurát do sociálne biednej prdelky. A to je jeden príklad z mnohých. Peknú nedeľu. Nechcela som, musela som.....Ťa vyrušiť.
Chcel som poukázať na jednoduchú skutočnosť, ktorá je proti mojej logike.
Ja som presvedčený, že sme ľudia a máme svoje prirodzené práva. Na ochranu našich záujmov a práv, sme si zriadili štát a na chod toho štátu sa spoločne skladáme formou daní.
Lenže situácia sa trochu zvrtla a aj keď už tomu štátu odovzdávame všetky peniaze čo môžeme, nefunguje a neplní ani základné povinnosti.
Situácia sa otočila natoľko, že štát neslúži nám, ale my slúžime štátu.


Pôvodný text od Danila: trochu ho poopravím, lebo je skreslený.
Vieš, že občas Ťa chodím čítať. Vieš aj to, že občas s Tebou nesúhlasím. Vieš aj to, že ja veľmi ocením príspevok od cythyc/ už dávno som tu nič tak obsahovo pravdivé a excelentné nečítala/. Debata v tejto téme bola pre mňa zaujímavá a kontroverznosť duvesa a jar88 nútila k premýšľaniu. Samozrejme, že mi je bližšie chápanie krízy od duvesa, lebo jar88 si postavil ideu a jeho odpovede sú absolútne kontraproduktívne(dobré by bolo napísať čím sú kontraproduktívne). Uznáva trh a neuznáva zisk(ja uznávam trh a aj zisk, kde som písal, že neuznávam zisk?). Priznáva tlačítko na výrobu čertových obrázkov a nechce uznať pohonový mechanizmus úrokovej miery na hospodársku krízu(ak si si nevšimla je to základná myšlienka tohto článku). Tú finančnú, lebo morálna (tá morálna narastá z daní) ju dávno predstihovala a rastie geometrickým rádom. Priznáva hŕstku finančných žralokov (ja píšem, že finanční žraloci sú na jednej strane a politici na druhej) po boku politikov, ich napchaté kontá, nepriznáva už, že neúmerný konzum (konzum je slobodný a nikto nikoho nenúti konzumovať) je tiež jedným z tlačítiek na panele spúšťačov krízy, etc...... Ostatné je skôr na akademické debaty. Na tu akademickú debatu, môžeš kľudne zabudnúť
Bastian, s Tebou pre dnešok súhlasím minimálne, ale viem, že mi to prepáčiš a budeš veľkorysý. Viem, že iný názor vieš akceptovať. A vyjadriť sa k nemu nemusíme vždy s poťahovaním medových motúzov.
Ty si silný, mladý, máš široké lakte a pevné nervy. Na úradoch práce sa však dnes vo veľkej miere pretláčajú za almužnou päťdesiatnici (zabúdaš, že vychovali deti "terajších tridsiatnikov"), ako najmenej akceptovateľní pre tých mocných, všemohúcich a všetkovediacich. Ich východiskový bod nie je závideniahodný, ich smerovanie vzhľadom na požiadavky trhu je tak akurát do sociálne biednej prdelky (ta biedna sociálna prdelka stojí 50 až 60% peňazí) /preto ťa tvoji mladí nemajú ako podporiť/ríklad z mnohých. Peknú nedeľu.
0 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

kukučka Pozri príspevok
tu si nám to chcel predviesť?



hlúposť vždy ostane hlúposťou
Pôvodne som nechcel reagovať, ale zmenil som názor, vzhľadom na vašu úroveň.
Danila (Dnes), cathyc (Dnes), duves (Dnes), tetrisss (Dnes)

Práve vy sa máte nad čím zamýšľať. Potrebujete to a pomôže vám to.
Dôležité je, aspoň sa o to pokúsiť!

Prečítajte si tému HORE
Naposledy upravil jar88 : 20.09.09 at 16:34
0 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

buchač Pozri príspevok

Trochu sa zamyslím , budem oponovať ...

Slota ? Geneticky hlúpy ?
Ej veru , veľká chyba , kto tohoto človeka považuje za hlupáka ...ten je premúdrelý až , až ...../ inak povedané - vyj...babraný .../
Že je svojský , to je známa vec ..
Že je grobian ......môže byť , ale hlupák nie je ...." Hlupák váha " - Katapult..
A že je postihnutých na Slovensku ozaj veľa , na to stačí pozrieť si posledné preferencie strán
http://www.focus-research.sk/files/1...%20aug2009.pdf
http://www.sme.sk/c/5023608/parlamen...5-percent.html

Svoj príspevok som viedol v intenciách , kde som sa tak trochu pozastavil nad , povedzme , myšlienkami , ktorým rozumiem ...dane a odvody ale do tohoto akosi nepatria , preto to vytrhnutie ..
To že si geneticky sprostý, povedal Slota, nie ja! (to platí, ak si Slovák)
Je to rovnako známe, ako na tankoch.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
jar88 Pozri príspevok
To že si geneticky sprostý, povedal Slota, nie ja! (to platí, ak si Slovák)
Je to rovnako známe, ako na tankoch.
Ja netvrdím , že si to povedal Ty ....veď čítaj aj medzi riadkami ...

Ja som akurát tak reagoval aj na to , že veľa ľudí považuje Slotu za hlupáka ....


P.S.:
http://www.porada.sk/1153083-post13.html

Jeden zmení svoj štýl a je to kde ...?
0 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

buchač Pozri príspevok
Ja netvrdím , že si to povedal Ty ....veď čítaj aj medzi riadkami ...

Ja som akurát tak reagoval aj na to , že veľa ľudí považuje Slotu za hlupáka ....


P.S.:
http://www.porada.sk/1153083-post13.html

Jeden zmení svoj štýl a je to kde ...?
Prepáč, ale asi neviem čítať a to P.S.som nepochopil: je mi naozaj ľúto.
0 0
Bastian Bastian

Bastian je offline (nepripojený) Bastian

Danila Pozri príspevok
Vieš, že občas Ťa chodím čítať. Vieš aj to, že občas s Tebou nesúhlasím.
Áno, všimol som si... občas. Tu na porade mám takých svojich stálych "fandov". S Tebou ale naozaj rád debatujem... občas.

Danila Pozri príspevok
Vieš aj to, že ja veľmi ocením príspevok od cythyc/ už dávno som tu nič tak obsahovo pravdivé a excelentné nečítala.
Čo všetko je zlé sa dá vidieť na prvý pohľad. Nie je žiadne umenie nachádzať vinníkov. Bolo by ale fajn, keby všetci čo tak hlasno kritizujú tento dnešný svet, nezostali len pri kritizovaní... Veď sem napíšte, nejaké svoje konkrétne kroky, ako sa snažíte žiť aspoň trocha inak.

Danila Pozri príspevok
Priznáva hŕstku finančných žralokov po boku politikov, ich napchaté kontá, nepriznáva už, že neúmerný konzum je tiež jedným z tlačítiek na panele spúšťačov krízy, etc.
Konzum podporujeme všetci... a aj si tento spôsob života všetci pekne vychutnávame. Predtým ako hocikto bude mať chuť zakričať "ja nie" nech sa najprv poobzerá okolo seba.

Danila Pozri príspevok
Bastian, s Tebou pre dnešok súhlasím minimálne, ale viem, že mi to prepáčiš a budeš veľkorysý. Viem, že iný názor vieš akceptovať. A vyjadriť sa k nemu nemusíme vždy s poťahovaním medových motúzov.
No dobre, tentokrát Ti to ešte prepáčim... tak ako píšeš - budem veľkorysý . Mám rád debatu narovinu a tie medové motúziky ja naozaj nemusím. Tie používajú hlavne tí, čo sa oháňajú dobre znejúcim slovíčkom "ZADARMO" alebo "SOCIALIZMUS". Ani tie veľmi nemusím.

Danila Pozri príspevok
Ty si silný, mladý, máš široké lakte a pevné nervy.
To áno... a keď mi niekto príde do cesty, tak mu rovno tým lakťom jednu seknem . Čo sa budem... veď som nejaký kapitalista, nie?

Danila Pozri príspevok
Na úradoch práce sa však dnes vo veľkej miere pretláčajú za almužnou päťdesiatnici, ako najmenej akceptovateľní pre tých mocných, všemohúcich a všetkovediacich. Ich východiskový bod nie je závideniahodný, ich smerovanie vzhľadom na požiadavky trhu je tak akurát do sociálne biednej prdelky. A to je jeden príklad z mnohých. Peknú nedeľu. Nechcela som, musela som.....Ťa vyrušiť.
Každý raz bude päťdesiatročný, nemaj obavy... aj ja, aj môj syn... A práve preto by bolo fajn, keby sa pri riešení myslelo trocha viac aj do budúcna.

Čerta starého si nechcela. Vraj musela, hahaha... . Vieš ako sa hovorí, čo jediné sa musí... Nebuď ako tie cetky-vysvetlovačky . Tie aj začínajú aj končia všetky svoje príspevky vysvetľovaním a zdôvodňovaním. A nerušila si, neboj...
Naposledy upravil Bastian : 20.09.09 at 19:15
0 0
cathyc cathyc

cathyc je offline (nepripojený) cathyc

Bastian
Čo všetko je zlé sa dá vidieť na prvý pohľad. Nie je žiadne umenie nachádzať vinníkov. Bolo by ale fajn, keby všetci čo tak hlasno kritizujú tento dnešný svet, nezostali len pri kritizovaní... Veď sem napíšte, nejaké svoje konkrétne kroky, ako sa snažíte žiť aspoň trocha inak.
Toto isté si už raz žiadal a ja som ti napísala, ako žijem, aby som dokázala, že sa snažím o zmenu nie len rečami, ale aj svojím životom. Nezazlievam Ti, že si to už nepamätáš...ani ja si nepamätám všetky názory, ktoré som tu prečítala. Ale nie to som chcela týmto povedať. Na blogu Antonína Baudyša som sa dostala ku veľmi zaujímavej knihe. Zrazu mi vyplávali na povrch mne staré známe pravdy. Jednou z nich je, že ak ma na niekom niečo štve, znamená to, že mám v sebe podobné vlastnosti, ktoré na druhom tak preukrutne neznášam. Takže sa teraz snažím pochopiť čo máme spoločné. To či na to prídem nie je vonkoncom zaujímavé. Skôr ten pocit pochopenia a prevzatia plnej zodpovednosti je nesmierne uspokojujúci.

Bastian Konzum podporujeme všetci... a aj si tento spôsob života všetci pekne vychutnávame. Predtým ako hocikto bude mať chuť zakričať "ja nie" nech sa najprv poobzerá okolo seba.
Skús negeneralizovať. Je veľmi veľké množstvo ľudí, ktorí sa snažia vymaniť zo systému, napríklad aj tým, že neholdujú konzumu. To, že Ty takýchto ľudí nepoznáš, neznamená, že neexistujú. Skôr to svedčí o tom, že žiješ v prostredí, kde takýchto ľudí nemáš šancu stretnúť. Neviem si napríklad dosť dobre predstaviť ako by som vo veľkom meste praktizovala nekonzumný spôsob života. Ťažko sa tam človek odpojí od verejných zdrojov energií, pitnej vody. Všetko čo človek potrebuje k životu si tam proste musí kúpiť. Že pri tom samozrejme neodhadne mieru nutnosti je otázka výborného marketingu obchodov. Pre to už dnes nežijem vo veľkom meste, ale sa snažím o návrat k prírode....samozrejme nie tým, že by som visela zo stromu.
0 0
Danila Danila

Danila je offline (nepripojený) Danila

Poraďácky odpadlík:)))))
To jar88
Neviem citácie, vyfarbovanie, vkladanie a podobné múdrosti, lebo som technicky, a nielen technicky nedokonalá. Ale postrehla som, že sme v jednote, ak si uznal banku ako stvoriteľa krízy a úrokovú mieru ako dirigentskú paličku. A v čom si kontraproduktívny? Napríklad tu:
Citujem Ťa:

Chcel som poukázať na jednoduchú skutočnosť, ktorá je proti mojej logike.
Ja som presvedčený, že sme ľudia a máme svoje prirodzené práva. Na ochranu našich záujmov a práv, sme si zriadili štát a na chod toho štátu sa spoločne skladáme formou daní.
Lenže situácia sa trochu zvrtla a aj keď už tomu štátu odovzdávame všetky peniaze čo môžeme, nefunguje a neplní ani základné povinnosti.
Situácia sa otočila natoľko, že štát neslúži nám, ale my slúžime štátu.

Uznávam, že sme ľudia, a uznávam, že by sme mali mať práva. Ale v právnom štáte. Ak Ty máš pocit, že pri dnešnej vymožiteľnosti práva žijeme v takomto štáte, tak ja ten pocit nemám. Je to to isté, akoby som žiadne práva nemala.
Súhlasím s Tebou, že dnešní tridsiatnici žijú v iných podmienkach, ako som žila v tridsiatke ja. Odvodové zaťaženie je neúnosné, solidarita z neho v nefungujúcom štáte je nefunkčná. Súhlasím teda, že dobré s nami a zlé preč, napríklad, milí budúci dôchodcovia.
A ešte pre niečo sa mi žilo lepšie. Vtedy sme si nepospevovali napríklad takúto:
drogy zbrane mafie kto je sviňa prežije bomby v autách, na školách neistotu strieda strach znásilnenia prepady za pekných letných dní ...
Psychiatrických pacientov pribúda, pribúda počet samovrážd. Teda majú právo ak, tak na dobrovoľný odchod..... Aj to svedčí, kto a ako konzumuje.

Ukončil si akademickú debatu oprávnene. Nie sme najakademickejší a titul ešte nie je priepustkou medzi akademikov. Tí už poniektorí čo mohli, to sprznili. V takej debate pokračovať je zložité.
Ja sa nad sebou zamýšľam. Často a rada. Mám v numerologickej mriežke rovinu odhodlania so zdvojenou deviatkou. So mnou býva občas peklo. Aj preto nesúhlasím aj naďalej, teda ani s tvrdením, že politici sú na jednej strane a fianční žraloci na druhej. Oni sa držia za ručičky, a občas sú dvaja v jednom. Pre tých je konzum ukojenie, rozkoš, pre tých je konzum alfa a omega spokojnosti. A s jedlom rastie chuť.
Takže suma sumárum, môj predpoklad, že recesia sa živí a neodchádza, oživenie je ešte poriadne ďaleko.

Prajem Ti pekný deň. V Tvojich príspevkoch je veľa podnetného. Určite ich budem čítať pozornejšie.



0 0
cathyc cathyc

cathyc je offline (nepripojený) cathyc

memfist Pozri príspevok
16-09-09, 07:41 AM 52 #

Poraďák = DANILA - VIPka (PIPka)


Členom od: 20-11-05
Miesto: CCCC
Príspevky: 3,654
Súhlasil: 3,609x
Získal 5,328 súhlasov
v 1,809 príspevkoch
PoradaBody: 508



Re: vydieranie
Citát:
Pôvodca textu príspevku: misomiso
No ja som nikdy netvrdil, ze to bude pravne najcistejsie, ale ze to moze byt najrychlejsie a najucinnejsie.

Milý misomiso,
na Porade sa občas stáva, že zavíta aj nick, ktorý prizná, že slušný človek vie, že mal by odisť

P.S. Richard, plním svoj sľub, ktorý som Ti dala a odchádzam!



Sľub , ktorý vydržal 4 DNI a poúča
Dáva toto niekomu zmysel? Možno som len mimo.
0 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

Poraďáci, čo by sa vám stalo, ak by ste si založili novú tému.
Napríklad "Hádame sa debilne, ale nám to nevadí"
Alebo "Našej inteligencii to nemá ako uškodiť"

Vymyslite si niečo svojské, niečo na vašej úrovni. Veď ste elita porady. Tak čo!

Tam si môžete dávať aj body, ako CCCC. Alebo vám ide o niečo iné? Som na pochybách. Čudujem sa, že tým bodom nehovoríte IQ-čka. Napríklad taká danila ich má už 508. Je ich aj cítiť.
Naposledy upravil jar88 : 22.09.09 at 12:16
0 0
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
Nemáš menit stále nicky, mal by si aj ty už tolko bodov!
0 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

duves Pozri príspevok
Nemáš menit stále nicky, mal by si aj ty už tolko bodov!
duves a čo tak niečo o počasí na Marse ?
To jar88 mám aj inde, nielen tu. Ja názor a identitu nemením. Nikdy, ani za totáča. Vždy som sa vedel obhájiť sám a pred každým.

Ak napíšem vždy, u mňa to znamená vždy.
Ak napíšem pred každým, u mňa to znamená pred každým.
U mňa je slovo, slovo. Pravda je pravda. Lož je lož. atd.

U mňa je farebné len v umení a v prírode.
0 0
cathyc cathyc

cathyc je offline (nepripojený) cathyc

jar88 Pozri príspevok
Poraďáci, čo by sa vám stalo, ak by ste si založili novú tému.
Napríklad "Hádame sa debilne, ale nám to nevadí"
Alebo "Našej inteligencii to nemá ako uškodiť"

Vymyslite si niečo svojské, niečo na vašej úrovni. Veď ste elita porady. Tak čo!

Tam si môžete dávať aj body, ako CCCC. Alebo vám ide o niečo iné? Som na pochybách. Čudujem sa, že tým bodom nehovoríte IQ-čka. Napríklad taká danila ich má už 508. Je ich aj cítiť.
Môj pocit sa potvrdzuje...si arogantný a namyslený človek. To, že si založil nejakú tému ťa neoprávňuje sa povyšovať a stavať diskutujúcich do pozoru. Ty sám si veľakrát , práve pre svoje večné poúčanie a povyšovanie sa. V práci Ťa už nikto nepočúva?. Nemáš sa kde realizovať?
0 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

cathyc Pozri príspevok
Môj pocit sa potvrdzuje...si arogantný a namyslený človek. To, že si založil nejakú tému ťa neoprávňuje sa povyšovať a stavať diskutujúcich do pozoru. Ty sám si veľakrát , práve pre svoje večné poúčanie a povyšovanie sa. V práci Ťa už nikto nepočúva?. Nemáš sa kde realizovať?
cathyc, ja som sa len opýtal, či si môžete založiť tému na hádanie a ak chceš aj na stavanie do pozoru. Je mi to jedno čo si tam budete písať, nebudem sa vám v nej realizovať. Nebudem na teba arogantný.
0 0
ALDA ALDA

ALDA je offline (nepripojený) ALDA

stará mama, matka, manželka
jar88 Pozri príspevok
Nebudem na teba arogantný.
Dúfam, že to dodržíš.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať