Zavrieť

Porady

Nové hodnotenie príspevkov a užívateľov

admin
Dnes spúšťam do testovania nové hodnotenie príspevkov a užívateľov.

Testovanie, pretože to ešte nie je úplne dokončené či už z hľadiska plánovaných funkcií alebo Vašich pripomienok.

Cieľ nového systému:

Sprehľadnenie témy, jednak aby sme vedeli čo je užitočné na čítanie a aby sme nemuseli čítať neužitočné veci.

Získanie prehľadu o užitočných a neužitočných témach

Presun moderovania na všetkých, všetci (momentálne teda tí ktorí majú aspoň 10 bodov) môžu hodnotiť príspevok a následne ak príspevok získa dostatočný počet bodov, budú lepšie rozoznateľné užitočné a neužitočné až nevhodné príspevky a členovia.

Podrobnejšie hodnotenie užívateľov, podľa počtu bodov užitočných, neužitočných a nevhodných. Zavádzame aj mínusové body, ktoré sa počítajú za neužitočné a nevhodné príspevky. Mimotémy príspevky a zábavné sú neutrálne.

Momentálne funkčné:
- tlačítka na označovanie príspevkov a počítanie bodov (užitočné, zábavné, mimotémy, neužitočné, nevhodné)
- najlepšia odpoveď (zadávateľ otázky/témy môže označiť jeden príspevok za najlepšiu odpoveď). Najlepšia odpoveď automaticky získava 3 body.
- limity bodov na jeden príspevok (užitočné: max.3 bodov + 3 ak je najlepšia odpoveď;neužitočný max: -3b; nevhodný max: -3b); mimotémy a zábavné sú bodovo neutrálne
- rozdelenie bodov podľa jednotlivých rubrík
- hodnotiť môžu len užívatelia nad 10 bodov s výnimkou zadávateľa otázky/témy (ten môže vo svojej téme hodnotiť príspevky aj bez požadovaného počtu bodov)
- každý môže dať len jeden typ hodnotenia (napr. ak dá že zábavné tak už nemôže neužitočné)


Plánované funkcie:
- zobrazovanie bodov v profile užívateľa podľa jednotlivých typov hodnotení a rubrík
- zbaľovanie mimotémy, neužitočných a nevhodných príspevkov
- vyberanie najlepších tém a užívateľov za určité časové obdobie (najlepšie odpovede a témy mesiaca)
- možnosť presunúť témy členmi, ktorí majú viac ako XY bodov
- pochvaly (doteraz sme mohli napísať individuálne pochvaly popri oceňovaní, chcem na to vymyslieť niečo nové)

Rušíme doterajšie ocenenie príspevku a tzv. lampičkovanie, resp. palec hore alebo dolu.


Viem že sú to nové veci a každé nové veci sú najprv ťažko stráviteľné, ale toto je ďalší pokus ako spraviť Poradu prehľadnou a zároveň si udržať úroveň kvality príspevkov bez toho aby to stále len na moderátoroch.
Porada je "spolu vieme viac". Snáď takýto princíp môžeme využiť aj pri moderovaní a hodnotení.
Doterajší spôsob palec hore a dole nemal dostatočnú výpovedaciu schopnosť aj preto sa možno nie príliš používal. Verím že súčasný systém je dostatočne adresný (užitočné, zábavné...) a jednoduché nato aby sa to začalo používať.

Predpokladám že počet bodov začne rapídne narastať, preto musím prehodnotiť VIP členstvo, ktoré sa prideľovalo automaticky po získaní 40 bodov.

Vaša názory ako vždy uvítam, je to všetko ešte rozrobené a prípadné zmeny zvážim. Diskusie bude asi dosť

Doplnenie:
Prečo existujú limity?
Je to snaha o obmedzenie efektu získania veľkého množstva bodov za "populárne" otázky/odpovede. Stačí aby bola otázka populárna a relatívne jednoduchá odpoveď by bola ocenená užitočnými bodmi neúmerne voči menej "populárnej" ale o to náročnejšej otázky.
Pri použití limitu má počet bodov väčšiu úmernosť voči námahe ktorú užívateľ musí vynaložiť na ich dosiahnutie.
Naposledy upravil Richard : 06.05.10 at 22:48
Usporiadat
Téma je uzavretá.
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

Dobrý deň Richard,

nie som "zberateľom" bodov, napriek tomu by ma zaujímalo aké body sa započítavajú do hodnotenia aktivity členov, uvedeného na lište PORADy.

Všetky body som dostala v odborných témach, do oddychových sa nezapájam ...
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

alla66 Pozri príspevok
Pridám malú poznámku: rozdávať mínusky z pomsty je nefér. Kedysi boli body zaslúžené za odborné príspevky a rady. Teraz pribúdajú ako huby po daždi. Ako k tomu príde dlhoročný poraďák, ktorý si poctivo " zarobil " 1000 bodov, aby mu konkuroval s počtom bodov iný člen, ktorý je na porade pár mesiacov a nič neporadil...Nové bodovanie je hotová sodoma gomora

Alla, s týmto súhlasím:

Kedysi boli body zaslúžené za odborné príspevky a rady. Teraz pribúdajú ako huby po daždi. Ako k tomu príde dlhoročný poraďák, ktorý si poctivo " zarobil " 1000 bodov, aby mu konkuroval s počtom bodov iný člen, ktorý je na porade pár mesiacov a nič neporadil...Nové bodovanie je hotová sodoma gomora

S týmto?

rozdávať mínusky z pomsty je nefér.

Je to vec každého, čí tak hlboko klesne. Ja radšej človeku bod pridám, ako ukradnem.

Treba si uvedomiť, ten kto berie body z pomsty a nie len z pomsty, vie komu sa pomstí???

Tomu, čo tie body dostal, alebo tomu kto mu ich pridelil???

A ide potom o pomstu??? Alebo...

Zabíja dve muchy jednou ranou, alebo zabíja seba???
2 0
liduska liduska

liduska je offline (nepripojený) liduska

Xanti Pozri príspevok
Ja viem,
takých ospravedlnení tu pribúda ako húb po daždi. Myslím, že by mal byť nejaký medzičlánok medzi ťuknutím s nedopatrenia a ozajstným záujmom dať bod.
Týmto sa chcem ospravedlniť Majke – Melnick a Bastianovi za pridelenie mínusových bodov . Ja som pozerala jak puk, keď som videla ich poďakovanie. Kto si prečítal ich príspevky tak videl, že mínusové body pod týmito príspevkami sú veééééľmi nevhodné. Neviem fakt ako k tomu prišlo ale zrejme mojou nepozornosťou .
1 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
liduska Pozri príspevok
Týmto sa chcem ospravedlniť Majke – Melnick a Bastianovi za pridelenie mínusových bodov . Ja som pozerala jak puk, keď som videla ich poďakovanie. Kto si prečítal ich príspevky tak videl, že mínusové body pod týmito príspevkami sú veééééľmi nevhodné. Neviem fakt ako k tomu prišlo ale zrejme mojou nepozornosťou .
...asi by sme mali založiť novú tému, kde sa budeme ospravedlňovať za chybné bodovanie. Začínam o sebe pochybovať, pri ťuknutí na užitočné mi naskočí opak "neužitočné"...vid. http://www.porada.sk/1389531-post46.html .
Ospravedlňujem sa Dáške /truch / za mínusku.
Naposledy upravil alla66 : 01.05.10 at 11:45
0 0
tuta tuta

tuta je offline (nepripojený) tuta

Som jedinec naklonený novým veciam, ale to nové bodovanie sa ani mne nepáči. Je fakt pravda, že človek pri starom bodovaní vedel, že bod dostal zaslúžene, že rada niekomu pomohla...
A chýba mi aj možnosť komentovať darovaný bod.
A čo sa týka ospravedlňovania za omylom udelené body, tak aj ja som už členom tejto skupiny
Naposledy upravil tuta : 02.05.10 at 09:06
0 0
ivustek ivustek

ivustek je offline (nepripojený) ivustek

Iveta
Intenzívnejšie som s touto stránkou začala pracovať začiatkom tohto roka ako Junior Member s počtom bodov 0. Vzhľadom na moje účt.skúsenosti a vedomosti som som bola veľmi rada, že mi má kto tak rýchlo a len tak - za ďakujem - poradiť. Ak som sa tu už niečo naučila, rada som aj poradila. Boli to ale rady takmer základné, také - čo by im kľudne stačilo hodnotenie súhlasím, ale dostala som za ne bod. Ani neviem ako a v profile sa mi zjavilo - Senior Member. No dobre teda - snáď som už pokročilejšia. Ale keď som objavila spojenie - V.I.P. člen, fakt som sa zľakla a vôbec som nebola nadšená. Na takéto označenie sa vôbec necítim, aj napriek tomu, že poradu čítam denne aj 2 hodiny,študujem intenzívne v zákonoch a už som sa naozaj hodne podučila. Stále však potrebujem rady od poraďákov. A poviem pravdu - mám veľmi zlý pocit, ak sa chcem niečo spýtať a pritom mi pri nicku stojí V.I.P. člen.
Takže ja by som uvítala, keby prideľovanie bodov bolo fakt úmerné predovšetkým odbornosti a nie len tak - za hocičo.
0 0
uct2007 uct2007

uct2007 je offline (nepripojený) uct2007

Tiež som sa ocitla medzi V.I.P. ani neviem ako...áno poradila som aj čosi ohľadne daní, či miezd,ale ziskať body za srandičky, alebo za čosi tomu podobné, to aj podľa mňa nie je fér. V prvom rade by mali byť body pridelené za odbornú radu, ohľadne miezd, účta, daní a podobne. Minulé bodovanie sa mi viac páčilo.
0 0
Danila Danila

Danila je offline (nepripojený) Danila

Poraďácky odpadlík:)))))
sito Pozri príspevok
Ak ste nezabudli? Bolo to tak, že pridali ste bod a objavila sa možnosť pridať komentár k pridelenému bodu. Potom sa objavilo odsúhlasenie. Ak nebolo odsúhlasené pridelenie bodu, bod nebol pridelený oceňovanému.

Dnes je to tak, že ak omylom kliknete vo svojom príspevku na hodnotenie, vyskočí, svoj príspevok nemôžete hodnotiť.

Prečo by to nemohlo byť tak, kliknem a omylom kliknem na mimo témy. Prečo tam nie je ta poistka odsúhlasenia? Keby bola, každý kto nepotvrdí pomýlené zadanie, ho ani nezadal. Zadal, ale nebolo by spracované, platné.
A v škole sme mali poistky odsúhlasenia? Najskôr sme si odpovedať premysleli, potom sme alebo treskli volovinu, alebo sme sa trafili. Keď som treskla volovinu, tak som dostala päťku a poznámku, že som v škole nepozorná. Keď som sa trafila do čierneho, tak za odmenu som zinkasovala celé plato zemiakového cukru. Ak každý bude dvakrát merať a raz strihať pred hodnotením príspevku na Porade, určite tieto preveliké starosti mnohým odpadnú. Ja červené body mám rovnako v úcte ako ostatné, alebo cez ne poznám charakter hodnotiaceho, alebo aspoň vyšlem smerom do mojej maličkosti pokus o sebareflexiu. Ale ja ani nováčika, ani V.I.P. neposudzujem podľa toho, koľko mu pri nicku svieti bodov. Budem to sledovať až v prípade, ak budú body na Porade podmienkou pre rekord v istej najslávnejšej knihe.
0 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Aj ja som si všimol, že mám tam nejaké to "V.I.P" (aj keď V.I.P. v skutočnosti nie som - som len obyčajné Slováčisko!), lenže neprikladám tomuto "titulu" žiadnu váhu (nepodstatné - aspoň pre mňa). T.z., že to nesledujem ani u iných "poraďákov". U mňa viac zaváži, či ten, alebo onen vie dobre poradiť, utešiť, pomôcť, usmerniť (i keď niekedy nie - ale aj to sa stáva, nie?), rozveseliť. A pokiaľ sa mi zdá odpoveď (príspevok) dobrý - tak ho ohodnotím. A pokiaľ nie - tak ho označím ako nevhodný, atď. Je to viac menej na mojom osobnom úsudku.
Nejaké to naháňanie za bodmi - je to sranda, no skôr mi to pripomína nejaký turnaj, kto získa viac bodov. Lenže body asi naznačujú len to nakoľko daný poraďák dobre poradil.
Ale sa stane aj omyl - život je už taký a človek je tvor omylný - s tým sa už nič nedá robiť .
0 0
ivustek ivustek

ivustek je offline (nepripojený) ivustek

Iveta
Máte pravdu, že každý si má premyslieť komu dá bod. Ale stávajú sa aj omyly a to napr. také ako mne.
Sledovala som jednu nemenovanú tému, kde jedna osoba písala podľa mňa dosť arogantne. A mala pridelený bod, tak som zo zvedavosti chcela pozrieť, kto ten bod mohol prideliť. Keďže mám dotykovú plochu /nepoužívam myš/ dosť citlivú a musela som sa prstom dotknúť silnejšie ako bolo treba - pridelilo aj bod odo mňa. No už sa nedal vziať späť, čo ma veľmi mrzelo.
Naposledy upravil ivustek : 01.05.10 at 17:39
0 0
evina evina

evina je offline (nepripojený) evina

Danila Pozri príspevok
A v škole sme mali poistky odsúhlasenia? Najskôr sme si odpovedať premysleli, potom sme alebo treskli volovinu, alebo sme sa trafili. Keď som treskla volovinu, tak som dostala päťku a poznámku, že som v škole nepozorná. Keď som sa trafila do čierneho, tak za odmenu som zinkasovala celé plato zemiakového cukru. Ak každý bude dvakrát merať a raz strihať pred hodnotením príspevku na Porade, určite tieto preveliké starosti mnohým odpadnú. Ja červené body mám rovnako v úcte ako ostatné, alebo cez ne poznám charakter hodnotiaceho, alebo aspoň vyšlem smerom do mojej maličkosti pokus o sebareflexiu. Ale ja ani nováčika, ani V.I.P. neposudzujem podľa toho, koľko mu pri nicku svieti bodov. Budem to sledovať až v prípade, ak budú body na Porade podmienkou pre rekord v istej najslávnejšej knihe.
No jo Danila, ale práve o to ide podľa mňa, že tu nie sme v škole. Ja predsa ak chcem sa niekomu poďakovať nemusím byť v strehu ... a keď "tresnem" môžem sa niekoho nechtiac dotknúť... A v škole sme kopali sami za seba a mali svoje povinnosti, a tu nie....
0 0
uct2007 uct2007

uct2007 je offline (nepripojený) uct2007

misoft Pozri príspevok
Aj ja som si všimol, že mám tam nejaké to "V.I.P" (aj keď V.I.P. v skutočnosti nie som - som len obyčajné Slováčisko!), lenže neprikladám tomuto "titulu" žiadnu váhu (nepodstatné - aspoň pre mňa). T.z., že to nesledujem ani u iných "poraďákov". U mňa viac zaváži, či ten, alebo onen vie dobre poradiť, utešiť, pomôcť, usmerniť (i keď niekedy nie - ale aj to sa stáva, nie?), rozveseliť. A pokiaľ sa mi zdá odpoveď (príspevok) dobrý - tak ho ohodnotím. A pokiaľ nie - tak ho označím ako nevhodný, atď. Je to viac menej na mojom osobnom úsudku.
Nejaké to naháňanie za bodmi - je to sranda, no skôr mi to pripomína nejaký turnaj, kto získa viac bodov. Lenže body asi naznačujú len to nakoľko daný poraďák dobre poradil.
Ale sa stane aj omyl - život je už taký a človek je tvor omylný - s tým sa už nič nedá robiť .
No súhlasím ja som tiež Slováčisko ako repa, či Slovenka a taktiež neprikladám tomuto "titulu" žiadnu váhu.
Vážim si mnohých poraďákov tu na tejto porade, ako sa super orientujú v zákonoch a veciach, v ktorých mám medzery a ich rady. A tiež, že dokážu poradiť aj v iných oblastiach.
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

Danila Pozri príspevok
A v škole sme mali poistky odsúhlasenia? Najskôr sme si odpovedať premysleli, potom sme alebo treskli volovinu, alebo sme sa trafili. Keď som treskla volovinu, tak som dostala päťku a poznámku, že som v škole nepozorná. Keď som sa trafila do čierneho, tak za odmenu som zinkasovala celé plato zemiakového cukru. Ak každý bude dvakrát merať a raz strihať pred hodnotením príspevku na Porade, určite tieto preveliké starosti mnohým odpadnú. Ja červené body mám rovnako v úcte ako ostatné, alebo cez ne poznám charakter hodnotiaceho, alebo aspoň vyšlem smerom do mojej maličkosti pokus o sebareflexiu. Ale ja ani nováčika, ani V.I.P. neposudzujem podľa toho, koľko mu pri nicku svieti bodov. Budem to sledovať až v prípade, ak budú body na Porade podmienkou pre rekord v istej najslávnejšej knihe.
Asi je to tak, keď sa človeku šmykne prst, omylom miesto užitočné na neužitočné. Mrzí ho to. Ale, ak sa mu šmykne noha a zlomí si ju, tak ho to bolí. Je dobré, keď má zabezpečené, že ho nemusí nič mrzieť a bolieť.

Inak, ak sú červené, tiež platia.
0 0
betka betka

betka je offline (nepripojený) betka

Zvedavosť.
Tlačíme na Richarda ...., pozrela som profil. Príspevky 27.4.2010=2ks, posledné 19.3.2010

Richard, čo sa deje?? Čítaš určite. Viem to. Povedz od srdca, určite každý čaká.... vyjadri sa, či už to bude +, alebo -. Či nás kopneš, alebo nekopneš.

Prosím Ťa, aspoň niečo "povedz", ...

.... www.porada.sk je Tvoj zrod, je to Tvoje know-how, prosím Ťa, aspoň niečo ...., si jej Otcom, určite každý čaká... Prosím, nekašli na to, povznes sa na naše kritiky, kopni nás do zadku, ale povedz niečo, napíš... stvoril si niečo krásne fakt, (mimochodom, nie som riťolez, pre tých kt. ma nepoznajú, ja čo na srdci, to na jazyku, ..... , ja len taká maska)

0 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
sito Pozri príspevok
Asi je to tak, keď sa človeku šmykne prst, omylom miesto užitočné na neužitočné. Mrzí ho to. Ale, ak sa mu šmykne noha a zlomí si ju, tak ho to bolí. Je dobré, keď má zabezpečené, že ho nemusí nič mrzieť a bolieť.

Inak, ak sú červené, tiež platia.
...prezraď mi, ako sa môže šmyknúť prst, keď tlačítka neležia vedľa seba?...čítať vieš a rozlíšiť plusku od mínusky tiež...a predsa sa tvoj bod
0 0
liba2 liba2

liba2 je offline (nepripojený) liba2

ivustek Pozri príspevok
Intenzívnejšie som s touto stránkou začala pracovať začiatkom tohto roka ako Junior Member s počtom bodov 0. Vzhľadom na moje účt.skúsenosti a vedomosti som som bola veľmi rada, že mi má kto tak rýchlo a len tak - za ďakujem - poradiť. Ak som sa tu už niečo naučila, rada som aj poradila. Boli to ale rady takmer základné, také - čo by im kľudne stačilo hodnotenie súhlasím, ale dostala som za ne bod. Ani neviem ako a v profile sa mi zjavilo - Senior Member. No dobre teda - snáď som už pokročilejšia. Ale keď som objavila spojenie - V.I.P. člen........
uct2007 Pozri príspevok
Tiež som sa ocitla medzi V.I.P. ani neviem ako...áno poradila som aj čosi ohľadne daní, či miezd,ale ziskať body za srandičky, alebo za čosi tomu podobné, to aj podľa mňa nie je fér. V prvom rade by mali byť body pridelené za odbornú radu, ohľadne miezd, účta, daní a podobne. Minulé bodovanie sa mi viac páčilo.
misoft Pozri príspevok
Aj ja som si všimol, že mám tam nejaké to "V.I.P" (aj keď V.I.P. v skutočnosti nie som - som len obyčajné Slováčisko!), lenže neprikladám tomuto "titulu" žiadnu váhu..........
Lenže body asi naznačujú len to nakoľko daný poraďák dobre poradil..............
Titul pod nickom ako aj titul V.I.P. máte za počet príspevkov na porade - nie za body.
Inak súhlasím s názormi na súčasný bodovací systém.
Naposledy upravil liba2 : 01.05.10 at 20:58
0 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
liba2 Pozri príspevok
Titul pod nickom, ako aj titul V.I.P. máte za počet príspevkov na porade - nie za body.
Inak súhlasím s názormi na súčasný bodovací systém.
VIP bolo za body od 40 bodov si zozelenel...zmenilo sa niečo?
0 0
liba2 liba2

liba2 je offline (nepripojený) liba2

alla66 Pozri príspevok
VIP bolo za body od 40 bodov si zozelenel...zmenilo sa niečo?


Alenka dobre hovoríš už som to opravila.
1 0
Danila Danila

Danila je offline (nepripojený) Danila

Poraďácky odpadlík:)))))
evina Pozri príspevok
No jo Danila, ale práve o to ide podľa mňa, že tu nie sme v škole. Ja predsa ak chcem sa niekomu poďakovať nemusím byť v strehu ... a keď "tresnem" môžem sa niekoho nechtiac dotknúť... A v škole sme kopali sami za seba a mali svoje povinnosti, a tu nie....
No jo, evina, ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku. Ja som sa v škole naučila ďakovať bez strehu a ospravedlniť sa, ak som sa nechtiac niekoho dotkla. A povinností mi neubudlo od školy, skôr pribudlo, kopem aj na Porade len za seba, rovnako ako v živote a dovetku ..... a tu nie .... už nerozumiem vôbec. Ale prežijem aj bez vysvetlenia. Po škole sa mi veľmi byť nechce.....
0 0
evina evina

evina je offline (nepripojený) evina

Danila Pozri príspevok
No jo, evina, ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku. Ja som sa v škole naučila ďakovať bez strehu a ospravedlniť sa, ak som sa nechtiac niekoho dotkla. A povinností mi neubudlo od školy, skôr pribudlo, kopem aj na Porade len za seba, rovnako ako v živote a dovetku ..... a tu nie .... už nerozumiem vôbec. Ale prežijem aj bez vysvetlenia. Po škole sa mi veľmi byť nechce.....
že tu nemáme svoje povinnosti ... tu sme predsa dobrovoľne...
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať