Zavrieť

Porady

hygienické normy

Chystám sa otvoriť pohostinstvo v obci. Vie mi niekto poradiť , kde nájdem hygienické predpisy a normy na zriadenie takejto prvádzky, prípadne sa podeliť o vlastné skúsenosti? Ďakujem...
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    lenkak je offline (nepripojený) lenkak

    Lenka lenkak
    Daj si do vyhľadávania HACCP. Nájdeš kopec tém, možno od Teba nebudú vyžadovať práve spomínaný HACCP - ten je určený pre výrobu, ale je tam popspomínaných plno dôležitých vecí aj pre Teba.
    Budeš potrebovať určite prevádzkový, sanitačný poriadok.
    Odporúčam - Potranovinový kódex I.hlava
    - Zákon o potravinách.

    Nikeee je offline (nepripojený) Nikeee

    Nikeee
    lenka..prosim ťa nemožeš mi poradiť na zaklade čoho možem vypracovať prevadzkový poriadok pre kadernictvo...nejaký odkaz na link??Ďakujem ti

    lenkak je offline (nepripojený) lenkak

    Lenka lenkak
    Popri výrobe je práve kaderníctvo tou náročnejšou úlohou prev. poriadku. Ale pozri si príspevky v linku, ktorý Ti pripájam, to by Ti mohlo pomôcť.
    http://www.porada.sk/showthread.php?...=kadern%EDctvo

    Anife je offline (nepripojený) Anife

    Anife
    Nikeee
    lenka..prosim ťa nemožeš mi poradiť na zaklade čoho možem vypracovať prevadzkový poriadok pre kadernictvo...nejaký odkaz na link??Ďakujem ti
    Nikeee v prílohe Ti posielam vzor vypracovaného prevádzkového poriadku pre "Kaderníctvo, holičstvo"

    Anife je offline (nepripojený) Anife

    Anife
    Stefancb
    Chystám sa otvoriť pohostinstvo v obci. Vie mi niekto poradiť , kde nájdem hygienické predpisy a normy na zriadenie takejto prvádzky, prípadne sa podeliť o vlastné skúsenosti? Ďakujem...
    V prílohe posielam obsahové zameranie "Prevádzkového poriadku - stravovanie".

    Nikeee je offline (nepripojený) Nikeee

    Nikeee
    lenkak
    Popri výrobe je práve kaderníctvo tou náročnejšou úlohou prev. poriadku. Ale pozri si príspevky v linku, ktorý Ti pripájam, to by Ti mohlo pomôcť.
    http://www.porada.sk/showthread.php?...=kadern%EDctvo
    woou...tak to je super...to sa mi ani veriť nechce...:p ďakujem...ďakujem...ďakujem....

    tster je offline (nepripojený) tster

    tster
    Dobrý den,

    4etl jsem váš příspěvěk a mám stejný problém chci přestavět prostory ale nevím kolik wc potřebuji jestlipotřebuji také sklad atd.už se vám někdo ozval s nějakou informací ?chtěl jsem vás poprosit pokud by jste sehnal nějaké iformace byl bych vám zavázán kdyby jste mi je přeposlal to samé udělám já pokud něco zjistím.
    Děkuji

    astra7777 je offline (nepripojený) astra7777

    vydatá, 4 deti (z toho 1 dcéra, 2 mačky a 1 manžel) ...viac astra7777
    A keď sa jedná o prípravu rýchleho občerstvenia, aké dokumenty, normy a zákony sa toho týkajú ? Čo musím vypracovať v tomto prípade? To nie je výroba, že?
    Vďaka za odpoveď na moje laické otázky.

    lenkak je offline (nepripojený) lenkak

    Lenka lenkak
    tster Pozri príspevok
    Dobrý den,

    4etl jsem váš příspěvěk a mám stejný problém chci přestavět prostory ale nevím kolik wc potřebuji jestlipotřebuji také sklad atd.už se vám někdo ozval s nějakou informací ?chtěl jsem vás poprosit pokud by jste sehnal nějaké iformace byl bych vám zavázán kdyby jste mi je přeposlal to samé udělám já pokud něco zjistím.
    Děkuji
    napíšte bližšie, čoho sa týka sklad, či sa týka výroby, ....
    naštudujte si:
    http://www.svssr.sk/sk/legislativa/kodex/kodex.asp

    lenkak je offline (nepripojený) lenkak

    Lenka lenkak
    astra7777 Pozri príspevok
    A keď sa jedná o prípravu rýchleho občerstvenia, aké dokumenty, normy a zákony sa toho týkajú ? Čo musím vypracovať v tomto prípade? To nie je výroba, že?
    Vďaka za odpoveď na moje laické otázky.
    http://www.svssr.sk/sk/legislativa/kodex/kodex.asp
    haccp - pri každej manipulácii s nebalenými potravinami je potrebné mať vypracovaný haccp a súčasťou neho prev. poriadok.

    pre oboch:
    haccp som prikladala ako vzor:
    http://www.porada.sk/t7104-obchod-s-...ighlight=haccp

    lok je offline (nepripojený) lok

    lok
    Dobrý deň chcel by som sa spýtať čo potrebujem k tomu aby som mohol predávať minerálnu vodu. Mám premyslené čo presne chcem ale v prvom rade neviem aké normy hygienické a povolenia na to potrebujem. Za odpoveď ďakujem.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.