Zavrieť

Porady

Nebezpečne vyhrážanie a vydieranie?

Dopustil som sa vydierania alebo nebezpečného vyhrážania keď som sa bavil s jedným kolegom o inom kolegovi, ktorý sa mi mieša do súkromia a ohovára ma, že za to čo robí by som mohol podať naňho trestne oznámenie (ten o kom som to hovoril nebol prítomný) a žiadať od neho náhradu nemajetkovej ujmy(na sude)...

Nato mi kolega povedal že to by som musel mat svedkov čo by chceli svedčiť v môj prospech.

Ja som mu nato odpovedal že mne stačí ak budu hovoriť pravdu..
On mi nato povedal že čo ak sa dohodnú na výpovedi a ja prehrám

Tak som mu povedal že vezmem spravodlivosť do vlastných rúk a že sa stavajú nehody (samozrejme to bola irónia).

Nato ma upozornil kolega že to hraničí s vyhrážaním a vydieraním za čo je aj 10 rokov...

A existuje k tomu nahrávka(ktorú som si robil ja a nejak sa dostala s môjho mobilu k dotknutej osobe) a dotknutá osoba sa začala oháňať nebezpečným vyhrážaním aj keď potom som naďalej s nimi cestoval autom ako by sa nič nestalo.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    misoft je offline (nepripojený) misoft

    misoft
    "Dopustil som sa vydierania alebo nebezpečného vyhrážania keď som sa bavil s jedným kolegom o inom kolegovi, ktorý sa mi mieša do súkromia a ohovára ma, že za to čo robí by som mohol podať naňho trestne oznámenie (ten o kom som to hovoril nebol prítomný) a žiadať od neho náhradu nemajetkovej ujmy(na sude)... kecy pri pive......

    Nato mi kolega povedal že to by som musel mat svedkov čo by chceli svedčiť v môj prospech. A opäť kecy pri pive.....

    Ja som mu nato odpovedal že mne stačí ak budu hovoriť pravdu.. .....pokračovanie kecov pri pive.....
    On mi nato povedal že čo ak sa dohodnú na výpovedi a ja prehrám ....pokračovanie pokračovania kecov pri pive.....

    Tak som mu povedal že vezmem spravodlivosť do vlastných rúk a že sa stavajú nehody (samozrejme to bola irónia). Svalnaté reči, ktoré sa často vravia.

    Nato ma upozornil kolega že to hraničí s vyhrážaním a vydieraním za čo je aj 10 rokov... ....kolega môže vravieť, čo chce, ale najskôr by sa musel pozrieť na Tr. zákonník....

    A existuje k tomu nahrávka(ktorú som si robil ja a nejak sa dostala s môjho mobilu k dotknutej osobe) ...to som teda zvedavý, ako sa dostala a dotknutá osoba sa začala oháňať nebezpečným vyhrážaním aj keď potom som naďalej s nimi cestoval autom ako by sa nič nestalo. ...a dotknutá osoba sa oháňa súkromnou nahrávkou, ktorú získala možno nezákonne....".
    LukyKs " hraničí s vyhrážaním a vydieraním "

    Veď aj prdel hraničí s niečím a predsa to nie je to s čím hraničí

    LukyKs je offline (nepripojený) LukyKs

    Vylúčený člen LukyKs
    Najprv povedz pravdu, možno ti niekto poradí.

    Lebo výraz " nejak sa dostala s mojho mobilu k dotknutej osobe" svedčí o tom, že si zo mňa robíš prču.
    7 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    misoft Len z teba . A z nás čo?
    LukyKs Ja som z tých logicky normálnych :

    Ak mám pocit, že si robí prču zo mňa, tak píšem zo mňa.
    Nehovorím za iných / neoháňam sa, že my / z nás
    misoft Luky - veď čítame viacerí - tak si prču robí z viacerých... a aký má popis, také má červené komenty.... . Aspoň je sranda.
    LukyKs šak ale mikorsoft prečo by som mal ja robiť hovorcu nentavým = nech sa vymáčkne každý, koho sa to dotklo - - aspoň ja to tak robím
    coteraz " nejak sa dostala s môjho mobilu k dotknutej osobe" -znamená ze som nahrávku nikde nezverejňoval!
    misoft Chlape - vieš ty čo? Rob si p**u z plastelíny a nie z nás! Pretože tvoje vyjadrenie "nejak sa dostala s môjho mobilu k dotknutej osobe" -znamená, že som nahrávku nikde nezverejňoval!" je nelogická!
    A) Poslal si mu ju MMS; B) Spojil sa tvoj mobil s jeho mobilom cez BT a stiahol to; C) Vzal tvoj mobil a skopíroval si to z neho k sebe; D) Dal si tretej osobe a tá to dala jemu.
    Takže body A) ; B); D) sú s tvojim vedomím, bod C) - bez tvojho vedomia, ale to už by bola krádež mobilu....
    Z toho však vychádza, že TY si to MUSEL niekde "zavesiť", alebo poskytnúť...... Samo sa to predsa neurobí........
    coteraz To C -sa mi javi ako najpravdepodobnejsie lebo mobil si nechavam obcas na stole,vo vetrovke alebo skrinke v praci. Ale nemozem tu pisat uplne vsetko co ak to cita
      zbaliť

    Chobot je teraz online Chobot

    Chobot
    Na to, aby to mohlo byť klasifikované ako trestný čin, musí byť naplnená skutková podstata § 360 ods. 1 Trestného zákona. A tou je, že u osoby, ktorej sa vyhrážali musí vyhrážka vzbudiť dôvodnú obavu, viď uvedené ustanovenie:

    1) Kto sa inému vyhráža smrťou, ťažkou ujmou na zdraví alebo inou ťažkou ujmou takým spôsobom, že to môže vzbudiť dôvodnú obavu, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.

    Keby sa aj ten, komu si sa nepriamo vyhrážal (neviem posúdiť závažnosť vyhrážky, nepočul som nahrávku), unúval podať trestné oznámenie, bol by si najprv vypočutý políciou. Tam by si poprel závažnosť svojho skutku a tvrdil by si, že si to myslel ironicky alebo len medzi rečou. Môže sa stať, že by to skončilo návrhom na obžalobu a išlo by to na súd. A zase by sudca rozhodoval o závažnosti tvojho konania.

    Takže by si mal dosť priestoru objasniť svoje konanie tak, aby nevzniklo dôvodné podozrenie, alebo aby poškodený nenadobudol dôvodnú obavu. Keďže sa veselo vozí s tebou v aute, tak asi nebude mať dôvodnú obavu o svoj život z tvojej vyhrážky (to vozenie v aute by si tiež mohol spomenúť, ak by predsa len podal TO).

    Z uvedeného už uplynul nejaký čas od toho tvojho činu, a zdá sa, že poškodený sa nemá k tomu, aby išiel na políciu. Ak bude chcieť podať TO za 3 mesiace od vyhrážania, tak ho asi z polície pošlú niekam.

    Ale riziko tu je stále. O 2 týždne idem na súd presne v takejto veci ako svedok. Ak chceš, dám ti vedieť, ako to dopadlo. Prvé pojednávanie odročili, lebo obžalovaný sa ospravedlnil.
    4 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    coteraz Tak už prešlo cca 1-2 mesiace on to chcel použiť na mňa v prípade že ja dám naňho trestne oznámenie.Keď zistil že tam treba mať " dôvodnú obavu" začal sa tváriť akože vystrašene.
    No nič uvidím ako to dopadne a ak môžeš daj vedieť ako prebiehal tvoj výsluch a ďalšie veci okolo toho
    Chobot Sľúbil som, že dám vedieť, ako to celé dopadlo.

    Takže občan bol obvinený z nebezpečného vyhrážania sa. V roku 2014 bolo asi 5 pojednávaní, kde sa robili rôzne obštrukcie (napr. námietka pre zaujatosť sudcu). Potom niekoľko rokov nič, ticho.

    Minulý mesiac bolo znovu pojednávanie a prípad sa ukončil tak, že sudca obvineného oslobodil - vraj to nemyslel vážne a vyhrážanie nebolo tak intenzívne, aby mohlo vzbudiť dôvodné podozrenie.
    vicktor A ty si ktory ucastnik sporu?
    Chobot Ja som bol poškodený. Mne sa vyhrážal. Boli to pracovné veci, klient bol nespokojný s odpoveďou na sťažnosť - bola zamietnutá. Tak sem vyvolával viacerým, že sem príde a že nás podreže, hlavne mňa, lebo ja som riešil sťažnosť. Firma nemohla podať TO, tak som to mal spraviť ja, ako fyzická osoba, lebo proti mne bolo to vyhrážanie.

    Inak nebola to sranda - keď sem mal prísť, firma zabezpečila bezpečnostnú službu, lebo sme nevedeli, čoho je schopný.
      zbaliť

    Nebezpečne vyhrážanie a vydieranie?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.