Cesto:
15 Dg múky hladkej a 15 Dg polohrubej
20 Dg masla
1a a štvrť dcl mlieka
trošku cukru a soli
Spracované cesto rozdelíme na 4 časti a strčíme povinne do chladničky aspoň kým nachystáme jablká! Tie len umyté prekrojíme na polovice, či väčšie na štvrťky, okrúhlym vykrajovatkom vydlabeme jaderníky a v mixéri len také fukoty a už sú na plátky. Cestá vyvaľkáme hranaté, že neviete ako? No teda! Šup šup do kríža čiže pre nechápajúce kolmo na seba a potom uhlopiečky a zase kolmo a máme štvorec či obdlžník. Prostriedok sypeme strúhankou podľa šťavnatosti jabĺk - pedantnejšie ju môžu aj upražiť, jablkami, hrozienkami, sekanými orechami, cukrom, škoricou, alebo inou plnkou. Tvaroh, slivky, čerešne....
Pracujeme rýchlo kým je cesto studené aby sme ho dokázali preniesť na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, pečieme dobre do červena v horúcej rúre.