Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte. Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
❤ Buďte priateľskí ❤
Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
Ja som sa pred casom tiez pytala na recept na sirup z ribezli, ktory by po case nezrosolovatel a tiez mi nikto nevedel poradit. Cakala som, ze teraz sa niekto ozve, kto ma dobru radu, ked uz ribezle dozrievaju.
obraté ríbezle odvážiť, potom odšťaviť a odmerať na litre.
Na 1l šťavy dať 1l.vody.
Na 1kg ríbezlí dať do šťavy 0,70kg cukru a asi 2 dkg kyseliny citronovej. Nechať 24 hod. stáť za občasného miešania, aby sa cukor roztopil.
Potom zohriať na 80stupňov a dať do fliaš zasterilizovať, tak sa nepokazí.
Pôvodný recept bol len zohriať na 80 stupňov a dať do fliaš, ale ja som nemala dôveru, tak som sterilizovala.
A zostane ten sirup tekuty aj po nejakom case, napriklad po pol roku? Ja robim podobne, len s tym rozdielom, ze ho nesterilizujem. Nepokazil sa mi nikdy, ale zhustol.
možno tým, že ho zasterilizujem sa nejak nemení...v najhoršom, keď nedám číru šťavu, ale aj trochu s gruntom, tak je naspodku usadenina.
Musíš vyskúšať.