Zaváraný mramorový zákusokAno,čítate správne "zaváraný" a doslovne to tak aj myslím. Tento fakt GENIALNY nápad som bola našla na nemeckej chefkoch stránke, vyskúšala ho a teraz vám ho s radosťou podávam daľej.Je to ideálne pre deti na internát, alebo blízkemu nabalit na dlhšiu cestu, alebo starším ludom, ale aj pre "nás" lebo priznajme sa, nie stále máme náladu vypekať...takže...
Suroviny Postup receptu
[IMG]file:///C:/DOCUME~1/ADMINI~1/LOCALS~1/Temp/msohtml1/01/clip_image003.png[/IMG]V prvom rade si pripravíme flaše. Odporúčam rovné flaše, aby sa ten koláčik vedel potom ľahko vyšmyknúť. Táto dávka je na 4 pol litrové flaše, ale kedže ja som mala rovné len 7dcl flaše,tak som dala do nich.Takže si ich vymažeme maslom a vysypeme strúhankou (kokosom, orechami, ...).
[IMG]file:///C:/DOCUME~1/ADMINI~1/LOCALS~1/Temp/msohtml1/01/clip_image003.png[/IMG]Teraz si dáme do misky cukor a maslo, vymiešame do penista. Ked to máme, tak po jednom striedavo pridávame raz vajce, raz múku zmiešanú s PDP, a nakoniec ešte tie 3PL mlieka. Cesto si rozdelíme na polovicu do dvoch misiek. Do jednej pridáme kakao zmiešané s mliekom a do druhého vlastne nič, ale ja som si dala strúhanú pomarančovú kôru a šťavu z jedného pomaranča, má to perfektnú chuť ;-) ale každý si dá do bieleho čo chce,je to na vás...
[IMG]file:///C:/DOCUME~1/ADMINI~1/LOCALS~1/Temp/msohtml1/01/clip_image003.png[/IMG]Cesto dobre premiešame a lyžicou dávame do pripravených fliaš, raz jedno raz druhé, tak striedavo, až kým sa nám cesto neminie. Flaša do ktorej plníte má byť asi do poli, lebo to cesto ešte nakysne a aby sa tá flaša dala potom lahko zatvorit.
[IMG]file:///C:/DOCUME~1/ADMINI~1/LOCALS~1/Temp/msohtml1/01/clip_image003.png[/IMG]Naplnené flaše poukladáme na pekáč a dáme piecť do rúry,ktorú sme si vopred rozohriali na 170C,na 35-40minut.Musíme skontrolovať ihlou.
[IMG]file:///C:/DOCUME~1/ADMINI~1/LOCALS~1/Temp/msohtml1/01/clip_image003.png[/IMG]Po upečení vybereme z rúry a rýchlo ešte na horúce flaše zakrútime vrchnáky.Nakoniec dáme do suchého dunstu,čiže na niake miesto a zakrijeme dekou do druhého dňa.
[IMG]file:///C:/DOCUME~1/ADMINI~1/LOCALS~1/Temp/msohtml1/01/clip_image003.png[/IMG]Takto zavarený mramorový zákusok nám vydrží až 5-6mesiacov vo fľaši ako čerstvý... Nech vám recept dobre slúži a dobru chut ;-))