Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
No mi doma pri zabíjačke používame kotol a cedák na škvarky to je skoro ako hrniec len na dne má dierky a je vylievaný no a mlieko dávame vždy až na koniec, inak niekto dáva miesto mlieka aj pivo.
U nás sa často vytápa masť,tak 2-3kilá.Je pekná,voňavá,ale mi vadí-ak nieje v chladničke -takmer sa vždy roztečie.V čom robíme chybu? Prečo masť z obchodu toto nerobí?
Podstatné, že zatiaľ to viem... Ale zajtra už možno bude inak. ...viac
Dáša_
nakrájam slaninu, dám do pekárničky aj s hákom a pustím program na džem.
Tento týžden som robila. Ale mám pocit, že škvarky by mali byt viac vytopené. Možno treba pustiť program 2x, ale mne to vlastne nevadilo. Ja som si robila základ na nechtíkovú masť.
Tak to máš potom jeden veľký oškvarok? No neviem si predstaviť taký dvojkilový...
U nás sa často vytápa masť,tak 2-3kilá.Je pekná,voňavá,ale mi vadí-ak nieje v chladničke -takmer sa vždy roztečie.V čom robíme chybu? Prečo masť z obchodu toto nerobí?
svokra mi povedala, že masť sa netuhne vtedy, ke´d nie je dostatočné vytopená. Že proste treba škvariť ešte ´dalej.
A škvarky je potrebné zásadne vyberať von sitkom z umelej hmoty ....
Prvýkrát , keď som robil , tak som použil túto pomôcku .
Pri prvom nabratí som mal okamžite miesto X malých dieročiek jednu , ale zato poriadne veľkú dieru cez celé sitko ....