Zavrieť

Porady

bagetéria

Dobrý deň
Chcel bi som si otvoriť prevádzku bagetérie a hamburgerov.Vie mi niekto povedeť čo vyžaduje hygiena,a čo všetko bi som potreboval na prevádzku?Ďakujem
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    machuľa je offline (nepripojený) machuľa

    machuľa
    brano11
    Dobrý deň
    Chcel bi som si otvoriť prevádzku bagetérie a hamburgerov.Vie mi niekto povedeť čo vyžaduje hygiena,a čo všetko bi som potreboval na prevádzku?Ďakujem
    Ahoj tak ja som na tom podobne. Otvárame školský bufet a poviem Ti je toho dosť. No ale PORADA je výborná daj si vyhľadávanie na bufetová, hygienu a prevádzkový poriadok. Tam sa ti otvorí všetko čo potrebuješ. Mne to veľmi veľa pomohlo. Prajem hodne zdaru!


    Týmto ďakujem aj PORAĎÁKOM za ich skvelú prácu. Vôbec neviem ako som fungovala bez PORADY!!!!!!!
    Krásny večer!

    Janno je offline (nepripojený) Janno

    Janno
    lenka, ktokolvek, mozete mi poradit? chcel by som si zalozit bageteriu aj s rozvozom a nie je mi vobec jasne, ake su minimalne poziadavky na priestory. tym mam na mysli, kolko miestnosti a akych je treba a podobne (vzhlad a tak). totiz ked som si tak studoval nejake predpisy..bolo toho ako si vela, ale pritom kazda mala bageteria ma max. jednu miestnost plus wc. dakujem za rady

    lenkak je offline (nepripojený) lenkak

    Lenka lenkak
    bagetária -
    celkom jednoduché
    jedna miestnosť na výrobu, potraviny nesmú dojsť ku kontaktu so zákazníkmi, a jedna na predaj kde budú zákazníci. Ak budú v bagetárii aj stoly, tak potom aj wc. Nezabudni na prísun vody a to hlavne teplú pre zamestnancov.

    Janno je offline (nepripojený) Janno

    Janno
    dakujem. ale predsa len mne sa zda, ze vacsina bageterii vyraba a predava v jednej miestnosti, ci nie? to je vlastne porusanie zakona?

    lenkak je offline (nepripojený) lenkak

    Lenka lenkak
    bagety môžu pripravovať resp. plniť v miestnosti ale nesmie sa k nim dostať zákazník. Ale všetko čo sa do nich dáva musí byť mimo. Napr. majonézy, či dresingy, salámy, slaninky, a ešte neviem čo všetko musí byť inde. Nebudeš mať predsa chladničku s týmito vecami, keď ich nakúpiš hneď pri zákaznáckych stoloch. Keď ich dáš do misky, a tú do vitríny, tak zákazník sa môže do tých misiek kukať akurátne cez sklo. Pochopil?

    Janno je offline (nepripojený) Janno

    Janno
    pochopil.. takze proste nejaky taky predajny a pripravny pult ako v kazdej bageterii. a co sa tyka expedicie a dovozu treba nejaku solo miestnost pre odvoz? dakujem za trpezlivost a odpovede.

    rickman je offline (nepripojený) rickman

    rickman
    na odvoz budes potrebovat hlavne nejaky skuter alebo auto

    normalne zabalis, das moto-manovi, on si to supne do plastovej krabice na zadnej casti skutra a frciiiiii

    Hugo0609 je offline (nepripojený) Hugo0609

    Hugo0609
    Ten moto-man alebo skuter musi mat schvalenie od RVaPS v Bratislave na Poliankach, ze je suci na prevoz potravin a musi byt oznaceny.

    rickman je offline (nepripojený) rickman

    rickman
    to vazne?
    nestaci nahodou len "nezavadna" skrina - kde tie bagety nastrka?
    sak toto je buzeracia

    lenkak je offline (nepripojený) lenkak

    Lenka lenkak
    na bagety stačí polička, ale na suroviny do nej treba chladiaci box a tam sledovať teploty, vlhkosť....

    pitr100 je offline (nepripojený) pitr100

    pitr100
    Zdravim, no ja by som chcel taktiez otvorit nieco podobne, a nevie mi nahodou niekto poradit, kde sa da zohnat dodavatel na kebab maso, na roste, maximo ponuk, ale su tam nie dobre podmienky, ak ma niekto skusenosti, rad popisem, aj zapekanky a take pod.. odpovede na email pls. 605372 zavinac azet bodka sk

    basto888 je offline (nepripojený) basto888

    basto888
    Dobry den idem zakladat rychlobcerstvenie. Bude to mali dreven zrub nieco ako stanok. Potrebujem tam mat natiahnutu vodu?

    ivanka p. je offline (nepripojený) ivanka p.

    ivanka p.
    basto888:
    Musíš mať pitnú tečúcu studenú a teplú vodu. A z toho vyplýva aj odkanalizovanie. Potravinársku prevádzku, resp. prevádzku kde sa vykonáva epid. závažná činnosť Ti bez napojenia na pitnú vodu nepustia. Keď je to stánok riaď sa Výnosom - Potravinovým kódexom SR na stánkový, príp. ambulantný predaj. Tam máš presne stanovené aké hygienické podmienky musíš dodržať. Vodu potrebuješ na umývanie rúk, na osobnú hygienu, na udržiavanie prevádzkovej hygieny a samozrejme na umytie zeleniny, príp. iných surovín a riadu používaného pri manipulácii a príprave. Takže tak...

    malicky je offline (nepripojený) malicky

    malicky
    Zdravim chlel by som sa opytat ci je potrebne mat v haccp rozpisany postup pre vsetky bagety alebo staci len jeden typ.

    dakujem

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.