Jana0707
Ahojte!
Ja nikdy nepremývam ryžu. Neviem, či robím dobre. Vždy dám na spod trochu oleja a vysypem napr. 2 šálky ryže (nepremytej). Trochu ju popražím na menšom ohni až kým tak nevonia a nie je taká sklovitá. Potom pridám 1,5x toľko vody teda 3 šálky vody. A soľ a vegetu.
Môj manžel si ju nevie vynachváliť nikdy nie je ako blato a vždy je veľmi chutná a dobre sa naberá... Premývate ryžu???? Ďakujem za odpovede....
To nerobíš dobre, vieš aká je ona špinavá?,hlavne, tie lacnejšie. Ja kupujem SOS, dlhozrnú, ale dobrá je aj guľatá,tá nám najviac chutí, je veľmi kvalitná, ale aj tú je potrebné 2x premyť.Doplním
varenie ryže, ktorá sa nelepí a je mňam, mňam. Varím ju v miske z jenského skla.Trochu oleja, pokrájanú ciluľku, podusím, pridám premytú ryžu a podusím(miešam), až sa ryža vysuší, potom osolím,zalejem prevarenou vodu, asi 2 cm nad ryžou. Prikryjem ak sa voda odparí, okoštujem z vrchu, ak ešte nie je uvarená, tak ešte prilejem trochu vody. Zakryjem a po chvíli vypnem plyn, odkryjem a potom už len nechám dôjsť.