Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
dakujem za opravu a este www.namlate.com je aj kratky film kde vidiet aj pouzitie kadovej formi a zhruba aj ja tak robim syr.no a na tej stranke je aj vselico ineho co sa syrov tyka vidiet zatial ahooojte
Držte palce, v sobotu idem skusit robit. Mlieko sa da kupit lacno v nedalekom zdruzstve cersve vydojene chladene bez uprav od krav a na vyskusanie som kupil za 1,19€ praskove syridlo na 50 litrov. V pohode som ho zohnal v BA, bv googli to musi najst kazdy
Držte palce, v sobotu idem skusit robit. Mlieko sa da kupit lacno v nedalekom zdruzstve cersve vydojene chladene bez uprav od krav a na vyskusanie som kupil za 1,19€ praskove syridlo na 50 litrov. V pohode som ho zohnal v BA, bv googli to musi najst kazdy
Dobrý deň, pri výrobe syra používam syridlo Hrudka XL205 v pomere uvedenom na etikete (15-30 ml/100l), "ww.climax.sk/stranky/syridla.html". Problém je v tom, že mlieko sa mi riadne, aspoň podľa mňa, nezrazí. Sýrenina sa mi zdá riedka aj po 3 hod. sýrenia. Mlieko pasterizujem pri 72*C, zachladím na 30*C a na 10l pridám 3ml. syridla. Mlieko kupujem zachladené z družstva. Kde robím chybu?
P.S. pre admina
Akú logiku má obmedziť pridanie odkazu na web stránku pri menej ako 15 príspevkov a taktiež obmedzenie počtu príspevkov počas 30 min? S týmto som sa ešte doteraz nestretol na žiadnom fóre.
Dobrý deň, pri výrobe syra používam syridlo Hrudka XL205 v pomere uvedenom na etikete (15-30 ml/100l), "ww.climax.sk/stranky/syridla.html". Problém je v tom, že mlieko sa mi riadne, aspoň podľa mňa, nezrazí. Sýrenina sa mi zdá riedka aj po 3 hod. sýrenia. Mlieko pasterizujem pri 72*C, zachladím na 30*C a na 10l pridám 3ml. syridla. Mlieko kupujem zachladené z družstva. Kde robím chybu?
P.S. pre admina
Akú logiku má obmedziť pridanie odkazu na web stránku pri menej ako 15 príspevkov a taktiež obmedzenie počtu príspevkov počas 30 min? S týmto som sa ešte doteraz nestretol na žiadnom fóre.
Si tu nový a tieto obmedzenia platia pre nových členov. Prečítaj si ale najprv Etiketu porady a nezabudni sa predstaviť v téme na to určenej.
že som na fóre nový je jasné, ale dôvod obmedzení jasný nie je a čo sa týka tej etikety tak neviem o akom predstavení to píšeš, jednoducho mám nejaký dotaz ako väčšina na tomto fóre a očakávam, že možno niekto i poradí.
Ahoj hackman, my mame s manzelom podobny problem, syr robime z kozieho mlieka, musime ho pasterizovat,na 75 stupnov len par sekund, a potom sa nechce zrazit, je to na nic robota, poradi nam niekto? skusali sme aj starter, ale nic.
P.Kolenčík,viem že vás už viacerí oslovili,ale neposlali by ste mi návod na výrobu syra z kravského mlieka?Moje deti veľmi ľúbia syr,tak by som ich chcel prekvapiť.(Samozrejme ak sa podarí).
Ďakujem
Aj ja som robila syrik a potaril sa famozny. Nechala som to na noc zatazene v cedniku a rano uz ocino chodil zobronit o syr Zatial som spravila klasicku kravsku hrudku, casom chcem skusit aj parenice, nite, pripadne nieco maksie, roztieratelne s bylinkami.
Zdravim vas,vyskusal som tu podla tych vasich rad ,domaci syr,syridlo mam tekute.potreboval by som radu,asi robim niekde chybu.Mlieko som zohrial na 40-45 st a na 10 l mlieka som dal KL syridla a vytazok bol 1,2 kg syra,zda sa mi to malo,alebo to je adekvatne?,robil som to 2 krat ale teraz sa mi podaril nejaky dierkovany
--skusal som sem pripojit aj foto mojej doma vyrobenej formy a syra,ale nemam opravnenie pridavat foto ..
Môžete mi niekto napísať recept na výrobu kozieho syra? Výrobu obyčajného kozieho syra ešte zvládam, ale u nás to nikto nechce jesť pre jeho špecifickú chuť. Ale počula som, že sa nakladá do olivového oleja s rôznymi bylinkami a táto špecifická "pachuť" sa týmito bylinkami stratí. Môže niekto poradiť?
Môžete mi niekto napísať recept na výrobu kozieho syra? Výrobu obyčajného kozieho syra ešte zvládam, ale u nás to nikto nechce jesť pre jeho špecifickú chuť. Ale počula som, že sa nakladá do olivového oleja s rôznymi bylinkami a táto špecifická "pachuť" sa týmito bylinkami stratí. Môže niekto poradiť?
Prajem príjemný deň
Do tejto debaty som sa zapojil až dnes,všetkých zdravim a mam na Vás velkú prosbu.Velmi rád by som chcel skúsiť výrobu korbáčikov,no ako to tu všetko študujem tak vidím,že to nie je až také lahké.Objednal som si syrydlo,dal som ho do mlieka ,keď zhustlo/no nejako malo mi to zhustlo/dal som to do šatky aby to odkvapkalo a na druhý deň som chcel skusiť tahat korbáčiky ale mi to nešlo.Syr bol skoro ako guma dal som ho do horúcej vody ale sa to stále len trhalo.Tak som to nechal a preto by som Vás prosil o úplne podrobný postup s tými najmenšími detajlami výroby korbáčikov.Vopred ďakujem Edo
Prajem príjemný deň
Do tejto debaty som sa zapojil až dnes,všetkých zdravim a mam na Vás velkú prosbu.Velmi rád by som chcel skúsiť výrobu korbáčikov,no ako to tu všetko študujem tak vidím,že to nie je až také lahké.Objednal som si syrydlo,dal som ho do mlieka ,keď zhustlo/no nejako malo mi to zhustlo/dal som to do šatky aby to odkvapkalo a na druhý deň som chcel skusiť tahat korbáčiky ale mi to nešlo.Syr bol skoro ako guma dal som ho do horúcej vody ale sa to stále len trhalo.Tak som to nechal a preto by som Vás prosil o úplne podrobný postup s tými najmenšími detajlami výroby korbáčikov.Vopred ďakujem Edo
asi na Poradu moc vyrobcov korbacikov nechodi,musis hladat inde...
Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o pomoc, či by ste mi nemohli zaslať postup pri výrobe syra a korbáčikov z kravského mlieka. Prečítala som celú tému o syre, aj sme ho už robili, no neviem kde robíme chybu keď sa nám stále nedajú z neho ťahať nite. Nechali sme ho aj trochu vykysnúť, no bez úspechu..Ak by ste boli taký dobrý, bola by som vám veľmi vďačná. Vopred Ďakujem. Tu je môj mail mbalejova@pobox.sk..