Jáááááj, ďakujem Vám všetkým veľmi pekne.
No..., tých 45 min. bez predhriatia je v návode. Tiež som vždy rúru predhrievala. No a teraz v elektrickej som to teda skúsila aj bez predhriatia. Je pravda, že farba buchiet bola tak akurát asi po 40 min., ale druhý plech, keď už rúra bola rozohriata, som vybrala cca po 20-25 min., lebo buchty už mali akurátnu farbu.
Takže ten čas pečenia sedí s tým, čo radíte. Len aj tá druhá várka pečená 20-25 min. bola taká "vysušená", aj keď kratšie sa to nedalo piecť, to by boli buchty biele.
Myslíte, že to bude tým potieraním vodou po upečení? To som nerobila ani pri pečení v plynovej rúre.
Len stále rozmýšľam, že cesto aj dĺžka pečenia toho druhého plechu bola rovnaká, ako som piekla v plynovej rúre, teraz som vybrala buchty, keď boli svetlejšie, ako som ich nechávala v plynovej rúre a také vysušené, tvrdé som ich nikdy nemala.
A s dĺžkou pečenia už asi veľa nenaexperimentujem, bledšie ich už nemôžem nechať.
Máte lepšie skúsenosti s teplovzdušnou rúrou? Mám tam aj takú voľbu, tak ešte vyskúšam to.
A tiež, nemáte, prosím, niekto dobrý recept na také mäkšie buchty? Napr. ako bývajú "české buchty", alebo niečo podobné. Možno máte lepšie recepty ako ja.
Ešte raz srdečná vďaka a veľa radosti s pečením.