Zavrieť

Porady

Ako zaúčtovať v ALFE príspevok???

Ahojte poraďáci,

mám veľký problém. Som začínajúca SZČO, dostala som príspevok z úradu práce, kúpila som si všetko čo som mala v podnikateľskom pláne, až na to, že neviem ako ho zaúčtovať. Zakúpila som si totiž to počítač, ktorý stál približne 49 000,- a že vraj ho musím odpisovať štyri roky alebo čo a vôbec neviem ako ho v ALFE ZAÚČTOVAŤ. Ďalej som si kúpila ALFU cca 8900,- stolík pod počítač cca 5900,-, stoličku cca 3000,- a to je tak asi všetko.

Ďakujem Vám vopred za odpoveď.
Usporiadat
Kelis Kelis

Kelis je offline (nepripojený) Kelis

Ďakujem Ti malina, všetko už mám vyjasnené. To, že budem od júla platiť odvody do Sociálnej poisťovne viem, len som sa bála, že aké odvody mi to vyrátajú. Ako začínajúca SZČO som bola rok oslobodená od platenia odvodov do SP. Zdravotnú som si platila a platím poctivo. Čo už, keď máme také zákony. Tým sa nevyhneme i keby sme ako paragrafy ohýbali. Budem sa musieť naozaj viac snažiť, lebo mi to tak pripadá, že väčšina živnostníkov pracuje len preto, aby mohli zaplatiť odvody a vyhli sa tak problémom.

Ďakujem ešte raz všetkým, trošku ste ma doplietli lebo raz že príspevok ovplyvňuje a raz že neovplyvňuje a najsmutnejšie je, že ani DÚ vtom nemá jasno.

Hlavná vec, že ja už v tom jasno mám. Držím palce všetkým pri vybavovaní príspevkov a hlavne veľa veľa nervov.

Kelis
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať