Zavrieť

Porady

Finančný poradca - ktorá spoločnosť?

Ahojte, aké máte skúsenosti so spoluprácou s finančnou inštitúciou alebo maklérskou spoločnosťou? Zaujíma ma prístup k poradcom, spolupráca, čím sa zaoberá a čo ponúka? Rozhodujem sa pre spoluprácu a chcem si vybrať tú najlepšiu.
Ďakujem.
Usporiadat
reaktor32 reaktor32

reaktor32 je offline (nepripojený) reaktor32

Dobrý deň, a o akú nepŕijemnú záležitosť išlo?
0 0
peter977 peter977

peter977 je offline (nepripojený) peter977

Vtipný, ústretový a občas tvrdý ...viac
Dobrý deň,

v prvom rade jedna vec na internet neexistujú poradenské portáli, ktoré by Vám objektívne poradili!!!!

Dôvod? Každí človek je v inej situácií a práve preto sa takéto rady nedajú aplikovať v praxi. Väčšina týchto portálov je zameraná na produkty ale podstatné je to, čo sa vpisuje do tej zmluvy a nie produkt! Aj dobrý produkt môže byť katastrofálne nastavený!!!

Neznášam ľudí, ktorí ohovárajú konkrétnu spoločnosť, napríklad ako OVB! Každá spoločnosť má svoje pre a proti a práve preto sem chcem napísať podľa čoho sa orientujte pri poradenský spoločnostiach!

- Právna forma, poradenská spoločnosť ba mala určite byť akciová spoločnosť a mala by patriť do holdingu, ktorého základné imanie presajuje 1 000 000 €!

- história , poradenská spoločnosť ktorá funguje na trhu menej ako 15 rokov nie je poradenská ale robi čistý predaj! Založenie takej firmy je maximálne nákladné, takže požičiavajú poisťovne a banky a potom poradenská spoločnosť musí v rámci splácania dlhov robiť výhradne ich produkty!!!

- Partnerské spoločnosti! Poradenstvo je poradenstvom vtedy ako firma pracuje so všetkými segmentami trhu, teda banky, poisťovne, stavebné sporiteľne, daňový úrad, správcovské spoločnosti, leasingové spol., investičné spoločnosti, prípadne burzy! Minimálny počet partnerov by mal byť 20!

A z každého segmentu mať aspoň 2 partnerov, pri bankách a poisťovniach aspoň 5 partnerov.

- Samotný poradca : ja vždy hovorím, že človeku všetko ide z očí! Už na prvý pohľad do očí vidíte, kto je na peniaze a komu ide o Vás ako človeka! Nenechajte sa zlákať pochvalami a úsmevom, v prvom rade musí byť poradca odborník a do detailu ovládať svoje produkty! V druhom rade jeho finančný plán musí obsahovať to čo chcete. Ak máte z poradcu zlý pocit, radšej s ním ani nespolupracujte!
0 0
peter977 peter977

peter977 je offline (nepripojený) peter977

Vtipný, ústretový a občas tvrdý ...viac
harvey501 Pozri príspevok
Nesuhlasim s tvrdenim, ze na internete neexistuju poradenske portaly, ktore vam objektivne poradia. Tymto tvrdenim v podstate znevazujete aj tento portal a aj svoj samotny prispevok - takze sa mu neda verit !!! Sanca, ze na internete najdete objektivny portal je prave taka, ako ze najdete objektivneho poradcu medzi ludmi.
Milý poraďák!

Objektívny znamená, že ho nič neovplyvňuje!

Všetky portáli o financiach sú ovplyvňované médiami a tie zas štátom. Okrem toho ak chceš radu v oblasti financií, tak dostaneš vždy len všeobecnú.

Finančný poradca nerieši všeobecné rady! (kvalitný určite nie!)
Jeho úlohou je riešiť konkrétnu situáciu klienta!

Objektívny je len ten, kto je nad vecou a skús si pozrieť kto je majiteľom domén, ktoré ponúkajú "overné objektívne" informácie!

Portál na porovnanie cien PZP je zaplatený konkrétnymi poisťovňami, tak aby ich ceny vyšli ako tie naj! Ale choďte podľa toho na pobočku a zrazu je to drahšie! Uzavrite si pzp online a zrazu Vám príde zmluva z logom neakej maklérskej spoločnosti!!!

Ak by boli portáli objektívne a internet, tak sme všetci finančne oveľa viac vyspelí! Aj na tomto portáli sa nachádzajú ľudia, ktorí hľadajú potenciálnych klientov medzi Vami a napíšu to, čo chcete počuť! A to nie je objektívnosť!
0 0
peter977 peter977

peter977 je offline (nepripojený) peter977

Vtipný, ústretový a občas tvrdý ...viac
leida3 Pozri príspevok
Zdravím , nebudem všetke rozdieli rozpisovať na porovnanie aby si nepochyboval je pripoistenie v nezamestnanosti strata príjmu ) ma to iba jedna spol. Allianz , ponuka 50%z hrubeho príjmu klienta a cez poradensku spol. 75% , to si myslím je velky rozdiel, a to ma aj v inych produktoch v inych spol.
leida pozor!!!!

Má to aj Cardif, takže kočka dávaj pozor na to, čo píšeš!!!

A tých 75 % môžem dať aj ja, takže FinCo neFinCo, nie je v tom rozdiel!
0 0
Olča Olča

Olča je offline (nepripojený) Olča

zena-matka 2 detí
Môžte mi z OVB odporučiť nejaký konkrétny produkt, ak chcem investovať bez rizika a sporiť na dôchodok? Ďakujem za ponuku
0 0
peter977 peter977

peter977 je offline (nepripojený) peter977

Vtipný, ústretový a občas tvrdý ...viac
Olča Pozri príspevok
Môžte mi z OVB odporučiť nejaký konkrétny produkt, ak chcem investovať bez rizika a sporiť na dôchodok? Ďakujem za ponuku

Tak toto ma pobavilo.

OVB alebo iná firma, to je jedno, produkty sú stále isté, len sú ich názvy odlišné, no základ aj sadzby sú identické.

Ak má ísť o investovanie, tak fond s riadeným portfóliom na dennej báze, so životným cyklom a s poplatkovou štruktúrov, kt. Vám zabezpečí, že pri 6 % priemernom ročnom výnose budete prvý rok v pluse.

Momentálne je situácia na trhu dosť zložitá a poradiť konkrétny fond, cudzej osobe o kt. nič neviem je na hrane s mojími zásadami.

Oplati sa poobzerať po komoditných fondoch alebo fondoch založenýcn na investovaní do realitných projektov, kde prenájom budovy predstavuje aspoň 7 % s celkovej hodnoty investičného zámeru.

Vyhľadajte poradcu a nechajte si vypracovať ponuky od viacerých a potom sa rozhodnite.
0 0
martinko123456 martinko123456

martinko123456 je offline (nepripojený) martinko123456

ja osobne som sa stretol tiež z viacerými ľudmi z rôznych spoločnosti..
z počiatku to bolo kvôli riešeniu životných poistení, neskôr zhodnocovania finančných úspor a vo finále hypotékou. nie je to spoločnosti ale o jednotlivých ľudoch, ako sa tí k tomu postavia, či ide tomu konkrétnemu konzultantovi o prospech klienta a svoj, alebo len o svoj prospech ako sa to stalo mne pri riešení v zmenách životnej poistovne. Pre spoločnosti e.u.consulting pracoval neaký pán R.... ktorý mi menil poistenie / na ktoré som mal akože právo, vždy ako budem musieť kvôli neakým dôvodom určité veci zmeniť/ vo finále som prišiel o peniaze nakoľko to zobral len a len pre svoj prospech...

momentálne teraz nerobím žiadne rozhodnutia ihneď, vždy si dám niečo ukázať, ako to vyzerá a premýšľam a zisťujem ono to asi ani inak v tejto dnešnej dobe nejde....
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať