Zavrieť

Porady

vedúci vychovávateľ

Dobrý večer, chcela by som sa spýtať, aké vzdelanie má mať vedúci vychovávateľ? Musí to byť vysoká škola? A kto potom vykonáva tie funkcie, veď vychovávateľstvo sa dlho študovalo len na strednej,nie? Ďakujem
Usporiadat
brontosaurus brontosaurus

brontosaurus je offline (nepripojený) brontosaurus

MAMIKD Pozri príspevok
Prepáč, ale nemáš právo hodnotiť moje postoje. Nie som človek, ktorému deti skáču po hlave - inak by som to množstvo detí asi logicky nezvládla. Mám ale len pár rokov do dôchodku a nežijem vo veľkom meste, kde je možnosť sa zamestnať a dochádzať niekoľko kilometrov za prácou ako sama hovoríš, za pár drobných, tiež nie je výhra. Moje deti ma milujú, tak ako ja ich a domnievam sa, že i ich rodičia vnímajú moju prácu veľmi kladne. V tomto okrese nájsť prácu je malý zázrak. Tvoja reakcia ma odradila a veľmi sa ma dotkla. Vždy som sa ozývala za práva slabších, utláčaných a niekto ma tu kritizuje len preto, že si vážim prácu a v tom období som si z rodinných dôvodov jednoducho nemohla dovoliť o prácu prísť.
Prepáčte, ale vytrhávate z kontextu a ohradzujete sa proti niečomu, čo som ani nenapísal. Len som napísal svoj pohľad na vec. Nepísal som ani to, že Vám deti skáču po hlave a ani to, že by Vás nemali mať radi. Len som vo všeobecnosti konštatoval, v množnom čísle!, citujem "ak sa všetci budeme stále niečoho báť, báť sa trvať na svojom a trvať na dodržiavaní zákonov a neozveme sa ak sa porušuje zákon, tak sa potom nečudujme že aj tie deti nám potom skáču po hlavách", čím som poukázal na realitu v našom školstve, že učiteľ a vychovávateľ už nemá takú autoritu, či vážnosť v spoločnosti a často už ani deti nemajú taký rešpekt voči nám aký by mali mať (nehovoriac o tom, že na niektorých diskusných skupinách niektorí prirovnávajú učiteľov až k handrám).
Práve naopak, uviedol som "verím že kolegovia pred dôchodkom to už pociťujú ako problém prísť o prácu a hlavne nájsť si novú prácu v krátkej dobe už môže byť pre nich problém" a na margo kvalít som k tomu, že ak má niekto vyšší vek, uviedol "taký človek má iné kvality, vysokú odbornosť, vzdelanie a hlavne množstvo skúseností a to si mnohý zamestnávatelia tiež cenia". Prepáčte, ale mne to ako kritizovanie nepripadá a určite som sa Vás ničím nedotkol.
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať