Zavrieť

Porady

Prosba o radu ohľadom sťažnosti na učiteľa

postoj ucitela k sluchovo postihnutemu dietatu.Uciteľ neadekvatne pristupuje k skúšaniu mojej dcery,zhadzuje ju pred celou triedou.Totalna neochota učiteľa pomôcť a doviezť do odpovede.Urážanie, že dieťa je omylom v bežnej škole, že tam nepatri.Po rozhovore s pani riaditeľkou sa udajne zmenila legislatíva a pani učiteľka je taka aká je. Pri nástupe do bežnej ZŠ na základe doporučenia psychológov a iných kompetentných osôb bolo prisľúbené zo strany školy o pomoci pri výuke dieťaťa. Náprava sluchu je nemožná a škola sa po 7 rokoch snaží doslova dostať našu dceru do internatnej školy pre sluchovo postihnutých. Nevieme vobec čo robiť dalej. Dcéra je veľmi citovo založená a naviazaná na otca. V škole je zvyknutá a aj spolužiaci už berú aká je. Vybudoval sa medzi nimi super vzťah. Počas prvého stupňa na uvedenej škole nebol žiadny problém, ale po prechode na druhý stupeň začali byť problémy s jednou pani učiteľkou, ktorá svojim nezáujmom nenachádza spoločnú reč s našou dcérou. Dieťa nám chodí zo školy s plačom pre vyššie uvedené veci. Po našich častých návštevách školy sme zistili že je tam totálna neochota a dostali sme info že sa zmenila legislatíva a škola dostáva menej peňazí. Neviem síce čo má toto spoločné s prístupom k mojej dcére, ale môj názor je " učiteľka, ktorá si nerozumie s dieťaťom a aj inými nepatrí do školy ".
Usporiadat
Téma je uzavretá.
Zimama Zimama

Zimama je offline (nepripojený) Zimama

pepsikova Pozri príspevok
...prosím ťa, Zimama, pochop, že tu nejde o to, či a čo my chápeme..my to chápeme...
...musí to chápať zadávateľ témy...to je podstatné...lebo jeho dieťa potrebuje pomoc a my sa snažíme tú pomoc odôvodniť....neútočíme na psychológov...
No, vidím, že každý točíme stále svojím smerom..., tak hádam už naozaj z mojej strany na záver:

Viackrát som tu povedala, že mne nejde o zadávateľa témy a jeho problémy, ale zareagovala som na to, čo povedala alaya1, lebo TO sa mi nepáčilo.

Pre mňa je totiž podstatný a obrovský rozdiel v tom, keď niekto povie to, čo ste tu v podstate vy tvrdili stále, že "psychológ napíše a podpíše" na žiadosť rodiča alebo učiteľa čokoľvek (t.j. akoby psychologické vyšetrenie a správa boli niečo ako "vysielánie na želánie" ...),
alebo či povie - "stalo sa mi (alebo viem o takom prípade alebo o 10 takých prípadoch...), že psychológ napísal do správy to, čo od neho chcel rodič, bez ohľadu na to, aké boli výsledky vyšetrenia alebo čo bolo dobré pre dieťa".

(Ja by som tiež mohla zovšeobecniť svoje skúsenosti s učiteľmi a určite by sa Vám to nepáčilo, ale neurobím to, lebo viem, že našťastie existujú aj iní učitelia ako tí, na ktorých mám ťažké srdce...)

Takže - howg! a pekné sviatky! Zimama
0 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Asi sme sa dotkli tvojho ega psychologa, urcite to nikto nechcel.

Ale zial, realita je taka, aka je, s tym nic neurobis a ak si nereagovala na danu temu, je tu znacka mimo temy- mohla si ju pouzit a my by sme vedeli, ze nereagujes na dany problem.
0 0
uuuuu uuuuu

uuuuu je offline (nepripojený) uuuuu

Stanislav, tej tape ucitelke ide o dobro dietata.
A na ukor PPP a DIC: Je "normalne"?, ze preradia dieta v osmom rocniku do spec. triedy a zistia mu mentalny postih? /Ved ide o vrodenu chybu, ci nie?/ A to dieta chodilo roky do PPP a nic!A nepatri tam! A poznam takeho, co tam patri a nema papier, lebo maminka...
0 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Tym skratkam nerozumiem ani ja!!
0 0
zdenka131 zdenka131

zdenka131 je offline (nepripojený) zdenka131

logopéd, psychopéd, pedagóg, večný študent, absolvent viacerých VŠ ...viac
Ak ste mysleli tieto skratky, tu je vysvetlenie:

PPP- pedagogicko – psychologické poradenstvo – Na základe zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov sa názvy všetkých Pedagogicko-psychologických poradní zmenili na Centrá pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie .

DIC- Detské integračné centrum
7 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať