Zavrieť

Porady

IBEU - depozit

Ahojte, mám takýto problém:
Na školení daňováčka povedala, že všetky prostriedky z výdav.účtu treba previesť na depozit/245/. Ja som tam odviedla peniaze na mzdy +odvody za decembrové mzdy a aj zostatok peňazí cca 300 tis. na faktúry ktoré ešte majú prísť k roku 2005. Teraz však pani povedala, že to tak nemalo byť. Poraďte mi čo s tým. Môžem teraz v januári z depozitu uhradiť uvedené faktúry za cca 300 tis? Alebo to mám radšej odviesť obci a z obce mne späť? Ešte mi tam zostane asi 400 Sk , čo s nimi? Veľmi pekne Vám ďakujem. / Jedná sa o peniaze aj na ZŠ aj na MŠ, ŠK/ sme právny subjekt škola, škôlka, klub aj jedáleň.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    kvet je offline (nepripojený) kvet

    kvet
    Ahoj "inuš",
    na účet cudzích prostriedkov, tzv. depozit sa v súlade s ustanovením § 26 ods. 3 zákona č. 523/2003 Z.z., prevádzajú len rozpočtové prostriedky určené na platy vrátane náhrad, odmeny na DVP a príslušné poistné odvody za december bežného roka (2005), ktoré sa vyplácajú v nasledujúcom roku (2006) priamo z tohto účtu. Ak si mala nejaký zostatok na účte 232 t.j. napr. nevyčerpané účelovo určené prostriedky zo ŠR, ale aj "iné" nevyčerpané prostriedky, tie bolo potrebné previesť zriaďovateľovi k 31.12.2005. Situácia ktorá vznikla nie je v súlade so zákonom o rozpočtových pravidlách.
    Ale, pokúsme sa nájsť nejaké riešenie. Predpokladám, že si pri prevode na depozit (t.j. v roku 2005) sumu cca 300 tis. Sk rozúčtovala podľa položiek na ktorých boli tieto výdavky rozpočtované. Ak áno, v tomto prípade úhradu faktúr vykonáš z depozitného účtu, bez použitia rozpočtovej klasifikácie. Napr. úhrada fa. z depozitu za telefón: MD 420 / D 245 atď. Na obec tieto prostriedky už neprevádzaj!

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.