Zavrieť

Porady

Malá izba... čo s ňou???

Ahojte,
Má hotovú glajchu a aj veniec a doť som počúval v poslednej dobe že mám malé izby.
V prílohe posielam aj pôdoris.
Tie dve izby sa mi nezdajú malé... sú akurát.
Ale ta pri malom zachode je menšia....ale to vyriešim postelou dvihnutou hore a pod nou stolík.
Nechcel som velké izby ale zasa ani malé.

Máte niekto menšiu izbu..??? ako ste to riešili???
Usporiadat
sharlota sharlota

sharlota je offline (nepripojený) sharlota

katalóg Pozri príspevok
Svetlo - záleží aj na výške poschodia.
Keď som sa ocitla v bytoch s podobnými miestnosťami, tak ľudia mali väčšinou na kratšej stene umiestnenú skriňu po celej šírke (2 m). Opticky to skráti aj miestnosť. Lôžko, ev . sedačka, ak išlo o pracovnú miestnosť, bývajú potom umiestnené pozdĺž steny. Ideálne by bolo, keby dvere boli v jednej tretine od tej steny so skriňou. Bola by za dverami a aj dvere by sa dali ešte dokorán otvoriť, ak sa otvárajú smerom do izby.
Stôl býva väčšinou pod oknom.
Ale ak riešiš zariadenie aj cez Feng shui, tak nastupuje odborník.
Feng shui je pekná predstava, ale toto veľmi neriešim. Ide mi hlavne o to, zariadiťto čo najlepšie, aby bolo aj úložného priestoru dosť, ale aj celkového "životného" priestoru dostatok. Momentálne ma celkom chytili rohové skrine. Nemyslím také, čo sa "točia" v rohu, ale také, ktoré majú teoreticky tri steny, dve zadné sa dotýkajú stien izby a tretia sú vlastne dvere. Takáto skriňa zaberie minimum miesta do preistoru, ale poskytuje obrovský úložný priestor. Bohužiaľ dvere máme asi v 1/3 steny od okna, takže tam skriňa ísť nemôže. Donedávna smeskriňu mali na tej kratšej stene, ale keď sme ju obrátili, izba získala oveľa lepší vzhľad, presvetlenie a preistor. Teraz je oveľa dlhšia a na tom kúsku je síce užšia, ale nie je to tak cítiť. Neskôr tiež plánujeme písací stôl pod okno, a na steny police na knihy, ale na to je ešte čas
0 0
Braňo Braňo

Braňo je offline (nepripojený) Braňo

220870 Pozri príspevok
Pre jednu osobu ktorá sa tam sem tam vyspí je to dosť,nie moc ale v komunistických činžiakoch bývali v takýchto rozmeroch detské izby ,projektované pre dve tri deti.A žijeme.načo sú dve WC-ka na jednom poschodí?Absurdita.
Tiež si myslím, že dve wc na jednom poschodí sú zbytočné, skôr by som tam riešil šatník.
0 0
katalóg katalóg

katalóg je offline (nepripojený) katalóg

Bytový dom z predvojnových rokov, 140 m2, 4-izbový plus hala, chodba, kuchyňa, kúpeľňa, WC, komora. Nie na Slovensku. Ideálne dve WC, dospelí a návštevy používajú WC a detičky klozet v kúpeľni.
0 0
zk24 zk24

zk24 je offline (nepripojený) zk24

2 vecka zo zakona? z akeho? ci len z takeho "osobneho"?
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať