Zavrieť

Porady

statika zelezobetonovej dosky

miax miax

miax je offline (nepripojený) miax

zdravim! mam prave velku dilemu, ci v klude stavat 12,5cm priecky z ytongu, alebo sa radsej drzat lahsich priecok (SDK, drevo) na ZB strope, ktory nemal robeny staticky posudok.
keby sa tu nasiel niekto, kto by odbornym okom pozrel na vystuz zeleza, ci to vyzera byt primerane, bola by som vdacna.

domcek je obdlznik 9,7X6,3m, takze strop preklenuje otvor 9,1X5,7m a v strede pri jednej dlhsej strane je diera na schodiste 2X2m. na prizemi nie su ziadne priecky. zelezo: v dvoch vrstvach (spodna o cosi hustesia) su na striedacku 12mm a 14mm roxory po necelych 15tich cm od seba, plus najma okolo schodiska 22mm. beton ma hrubku 19-20cm trieda c20/25, zavibrovany. konce roxorov, ktore su nad nosnymi murmi nie su zahnute, co ma trochu znervoznuje, ale mozno sa to ani nezahyna. neviem, tak by sa mi to zdalo lepsie..

dalo by sa z tychto info a fotiek,(okrem sokovanych a znepokojenych reakcii na to, ze niekde existuje nieco bez statiky), dat male doporucenie ohladne tych priecok? v podoryse je ich hore cca 17m.
dakujeeem!


Usporiadat
chandler chandler

chandler je offline (nepripojený) chandler

podla fotiek musi byt v tom thajsku krasny zivot, stavbarov tom netrapia ziadne normy ani fyzikalne zakony a navyse je tam stale teplo
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať