Zavrieť

Porady

Nájdu sa tu darcovia krvi ?

Prajem pekný deň

nehnevajte sa, že Vás takto verejne prosím, ale potrebovali by sme "onko-pacienti" momentálne dosť súrne darcov krvi skupiny "B Rh negatív" pre našu jednu kolegynku poraďáčku, verím, že sa nenahnevá, že Vás takto prosím bez jej vedomia,ale sama viem ako je táto tekutina veľmi potrebná pre nás pacientov a hlavne táto skupina, mám ju i ja, ale bohužiaľ nemôžem darovať. Takže ak by sa niekto predsa len rozhodol darovať, keby ste mi napísali ss a poslala by som Vám meno, ktoré treba nahlásiť pri darovaní krvi, eventuálne by mohli i ostatné krvné skupiny a viem, že transfúzne stanice si to potom menia. Momentálne je dosť nedostatok krvi, ako takej.

Veľmi pekne všetkým ďakujem za pomoc.

PS: krv môžete darovať kdekoľvek, ako som spomenula stanice si ju vymenia medzi sebou podľa potreby.

Dodatok : kto má naozaj vážny záujem darovať krv môže ju darovať v ktorejkoľvek transfúznej stanici a nahlásiť, že je to pre NOU Klenová Bratislava:momentálne je nedostatok všetkých skupín RH negatív, ale môžu sa darovať i ostatné skupiny.

Kto by takto urobil prosila by som o zaslanie mena darcu a č. krvnej konzervy, ktorú dostanete na štítku, aby som to mohla nahlásiť na NOU Klenová.


Odberné miesta v BA Kramáre a Ružinov
Naposledy upravil Dav : 22.11.11 at 06:13
Usporiadat
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

hnedoočka Pozri príspevok
Zaujímalo by ma, či sa na transfúzke niekto z vás stretol s takým problémom:

manžel išiel darovať krv / ináč chcela som i ja so synom, no nemohli sme z objektívnych príčin/ ,dala som mu meno našej Jarky.Dokonca chcel zobrať so sebou kolegyne ,ktoré majú krvnú skupinu "0".
teraz mi volal a som doslova zdesená z toho, že biznis vládne nad ľudskou pomocou: bolo mu vysvetlené, že to nie je tak jednoduché ,ako v minulosti, lebo teraz každá nemocnica má svoj biznis, rieši vlastné náklady a keby transportovali krv do Bratislavy, tak by nemuseli mať preplatené náklady na transport, resp. každá nemocnica má iné tarify a bratislavská by im to nemusela uznať.

Vraj jedine tak, že by mali dohodu s transfúzkou v Blave ,že tie náklady im v plnej výške preplatí ,aby nemocnica- už mi to príde ako biznis centrum- nebola v takom prípade stratová.......

Vraj ide najprv o náklady a pacient je kdesi až na konci......
Podobné problémy mali i s krvou do Košíc....tak neviem, to Jarke musí dať krv len bratislavčan?

ináč je tam syn,keby pozháňal kámošov ,i známy, čo chodí pravidelne darovať.....skúsim ešte cez nich.

Ale táto správa ma aj tak zabila.....ľudia sú darcami bez nároku na odmenu, niekedy na úkor dovolenky a oni takto?
ludsky zivot uz v dnesnej dobe nema ziadnu cenu.......je to ozaj smutne.
0 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
VieraPopluharova Pozri príspevok
Tak toto som ešte nepočula, resp. som sa s tým nestretla, naozaj, pretože nejde o priamo krv , ktorú Vy darujete, že tá by sa previezla, transfúzne stanice si to medzi sebou nahlasujú a menia si podľa potreby, ale vždy sa k pacientovi dostane krvná konzerva skupiny, ktorú potrebuje a s menom darcu, dokonca sa môže darovať i iná krvná skupina a tie si tiež zadeľujú transfúzne stanice podľa požiadavky nemocnice, takže to funguje v podstate tak, že darujete krv, nahlásite meno pre koho to je a pre ktorú nemocnicu a zbytok je na menežmente transfúznych staníc ale počet krvných konzerv na meno Jarky musí sedieť a toľko koľko darcov jej darovalo toľko ich musí dostať ak ich potrebuje.
V prípade, že by ich nebolo treba, urobia sa z nich krvné deriváty, ktoré je možno skladovať dlhšie a budú pre iných ľudí, ktorí ich taktiež potrebujú.
Vierka, meno i nemocnicu mal na lístku, tak nechápem.Sám mi volal do práce, čo mu povedali.Možno ,ak budeš niekedy s nimi v kontakte, mohla by si sa na to spýtať, aké majú skúsenosti s michalovskou transfúzkou.
0 0
JarkaL JarkaL

JarkaL je offline (nepripojený) JarkaL

Včera mi dali ďalšiu konzervu, ešte nie som ako rybička, ale cítim sa omnoho lepšie.
Ďakujem Vám.
3 0
VieraPopluharova VieraPopluharova

VieraPopluharova je offline (nepripojený) VieraPopluharova

Pekný večer.

najskôr Jarka, som rada, že Ti je lepšie, ak ešte treba krvičku len mi daj vedieť,
hnedoočka : moja neviem prečo mu takto povedali, keď pre michalovskú transfúzku platí to čo pre iné, nahlásia do centrálnej transfúznej stanice, že je to priamo na meno, i keď priamo tato krvná konzerva nepocestuje do BA, centrálna transfúzna stanica poskytne v BA krvnú konzervu iného darcu s Jarkinou skupinou a tá z michalovskej ostane pre potrebu v Michalovciach.
Ide len o to , aby bolo dostatok darcov a Jarka sa dozvie od koho ta krvička je, to znamená od Vás, to je bežný postup centrálnej evidencie.
Volala som si na hematologiu na NOU BA, asi si splnili povinnosť, pretože v tomto čase som mala nahlásených len 2 darcov a bolo tam pre Jarku to znamená nepriamo od Tvojho manžela a ešte jedného anonymného.
Ďakujem za každého nového darcu, môže byť hoc aká skupina i keď najlepšie by bola Jarkina.

Vaša V.
4 0
veruska veruska

veruska je offline (nepripojený) veruska

Pekný večer,
dnes bol manžel aj s kolegom darovať krv, tak som im dala lístok s menom Jarky. Sestrička z nitrianskej transfúzky nenamietala, poznačila si meno, nemocnicu a že v poriadku.
3 0
VieraPopluharova VieraPopluharova

VieraPopluharova je offline (nepripojený) VieraPopluharova

Veruska,

veľmi pekne ďakujem i v mene Jarky ,ktorá krvičku potrebuje.

V.
2 0
tictac7 tictac7

tictac7 je offline (nepripojený) tictac7

VieraPopluharova Pozri príspevok
Veruska,

veľmi pekne ďakujem i v mene Jarky ,ktorá krvičku potrebuje.

V.
Ahoj, Vierka,

ani som si nevšimla, že to je ešte stále aktuálna akcia. Ja opäť pôjdem posledný decembrový-prvý januárový týždeň (to vieš, odstup nejaký musím dodržať), tak sa Ti potom ozvem, či ešte bude treba pre Jarku. ...a možno sa ku mne pridá aj kolegyňa, už chcela aj predtým, len najskôr bola tehotná, potom kojila, ale teraz už malý bude mať dva roky, tak by už mohla ísť
2 0
VieraPopluharova VieraPopluharova

VieraPopluharova je offline (nepripojený) VieraPopluharova

Pekný večer všetkým,

nehnevajte sa, ale dávam to i sem, prosím buďte teraz v myšlienkach pri našej Jarke L, ktorej sa veľmi zhoršil zdravotný stav...

Ďakujem Vám všetkým, ktorí Ste jej poskytli to najcennejšie čo Ste mali.
3 0
danushka danushka

danushka je offline (nepripojený) danushka

Zbohom Jarka, lúčim sa s Tebou ako s výnimočne skromným a pokorným bojovníkom veľkého srdca.
Daj Bože Jarke spokojného odpočinku a veľa síl pozostalým, budú ju potrebovať.

Naposledy upravil danushka : 02.12.11 at 13:00
5 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

smutne.nech nam odpociva v pokoji-uz ju nic neboli.
0 0
Katka01 Katka01

Katka01 je offline (nepripojený) Katka01

Ahoj Jarka, je od teba slachetne, ze chodis pravidelne darovat krv. Ty ziaden preukaz na plaketu nepotrebujes, oni maju v pocitaci pri tebe zaevidovany presny pocet bezplatnych odberov. Ked pojdes najblizsie darovat krv, pri tom okienku kde dostavas gastrac povedz, ze uz mas tento pocet odberov a ze mas zaujem o udelenie plakety. Ty mas narok uz aj na striebornu, nielen bronzovu. Neviem, ako to spravia v tvojom pripade, ci ti daju naraz obe plakety, alebo tam zajdes na dva krat (takuto ceremoniu robia len raz rocne, mna pozvali v decembri, cize ak sa teraz nahlasis, pocitaj s tym, ze ta pozvu az na dalsi december). Ale urcite tam chod, je to velmi mile, ja som bola velmi nadsena tou super atmosferou aku tam vytvorili. Kazdy darca dostane aj symbolicky darcek + tu plaketu. Je tam program, deti nam zaspievali pekne pesniky, bolo to velmi mile. A hlavne, mala som tam pocit, ze konecne niekto ocenil to, co robim. Mali tam dakovnu rec, az som sa rozplyvala ako nas vyzdvihovali, aki sme doleziti, dakovali nam a vsetci boli ku nam hrozne mili, kazdy sa na mna usmieval, no citila som sa tam jak nejaka hviezda :-) Hoci to bolo pred 2 rokmi, doteraz mam z toho dobre pocity. Tiez tam uvidis ludi, ktory dosiahli uz zlatu ci dokonca diamantovu plaketa a nad tym je este jedna plaketa, ktora ma specialny nazov a uz si ho nepamatam, aj taki ludia tam boli. Je to inspirujuce pozerat na tychto ludi, ktori darovali krv uz niekolko desiatok krat. Na transfuznej stanici nikdy nemam pocit takej velkej vdaky, hoci nemozem povedat, zeby tam neboli mili. Jari, chod tam, uz len pre tu atmosferu, nebudes lutovat :-)
0 0
Katka01 Katka01

Katka01 je offline (nepripojený) Katka01

Toto mal byt prispevok pre JarkaL, myslela som, ze mi to zobrazi priamo pod jej prispevkom
0 0
Katka01 Katka01

Katka01 je offline (nepripojený) Katka01

Ja mam teraz za sebou 14 bezplatnych odberov, chcem to dotiahnut na dvadsinu aby som zas mohla ist na to odovzdavanie plakety Ale samozrejme nielen kvoli tomu to robim, robila by som to aj bez toho, proste rada pomozem ked mam tu moznost. Naposledy som bola darovat krv pred 3 dnami a jednu pikosku vam odtial napisem. Ak mate nizky tlak, viete ako si ho rychlo a jednoducho zvysite? Mne lekarka namerala len 90/60, co bolo nedostacujuce. Poslala ma preto vypit si nejaky caj a potom na zachode urobit 20 drepov. Urobila som jak mi povedala, vratila sa, premerala tlak z noha a cuduj sa svete - 120/80! Kukala som jak mucha puk! Osobne si nemyslim, ze to bolo tym cajom, lebo ja som kym som tam dosla vypila liter vody, popijala som ho aj v autobuse jak som tam cestovala, cize nemyslim, ze som mala nedostatok tekutin. Urcite to urobili tie drepy.
0 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

Katka01 Pozri príspevok
Ahoj Jarka, je od teba slachetne, ze chodis pravidelne darovat krv. Ty ziaden preukaz na plaketu nepotrebujes, oni maju v pocitaci pri tebe zaevidovany presny pocet bezplatnych odberov. Ked pojdes najblizsie darovat krv, pri tom okienku kde dostavas gastrac povedz, ze uz mas tento pocet odberov a ze mas zaujem o udelenie plakety. Ty mas narok uz aj na striebornu, nielen bronzovu. Neviem, ako to spravia v tvojom pripade, ci ti daju naraz obe plakety, alebo tam zajdes na dva krat (takuto ceremoniu robia len raz rocne, mna pozvali v decembri, cize ak sa teraz nahlasis, pocitaj s tym, ze ta pozvu az na dalsi december). Ale urcite tam chod, je to velmi mile, ja som bola velmi nadsena tou super atmosferou aku tam vytvorili. Kazdy darca dostane aj symbolicky darcek + tu plaketu. Je tam program, deti nam zaspievali pekne pesniky, bolo to velmi mile. A hlavne, mala som tam pocit, ze konecne niekto ocenil to, co robim. Mali tam dakovnu rec, az som sa rozplyvala ako nas vyzdvihovali, aki sme doleziti, dakovali nam a vsetci boli ku nam hrozne mili, kazdy sa na mna usmieval, no citila som sa tam jak nejaka hviezda :-) Hoci to bolo pred 2 rokmi, doteraz mam z toho dobre pocity. Tiez tam uvidis ludi, ktory dosiahli uz zlatu ci dokonca diamantovu plaketa a nad tym je este jedna plaketa, ktora ma specialny nazov a uz si ho nepamatam, aj taki ludia tam boli. Je to inspirujuce pozerat na tychto ludi, ktori darovali krv uz niekolko desiatok krat. Na transfuznej stanici nikdy nemam pocit takej velkej vdaky, hoci nemozem povedat, zeby tam neboli mili. Jari, chod tam, uz len pre tu atmosferu, nebudes lutovat :-)
Niekedy sa oplati citat aj prispevky vyssie napisane....

alebo pozri sem http://www.porada.sk/t181618-zbohom-jarka.html
1 0
Katka01 Katka01

Katka01 je offline (nepripojený) Katka01

Arizona, uz mi dosla SS. Je mi to hrozne luto, no je pravda, ze som necitala celu diskusiu, je tu toho 8 stran. Teraz som to prebehla a uz pochopila. Ze ta cela akcia bola vlastne urcena pre nu. Hoci som ju nepoznala, dost ma to zasiahlo, je to hrozne ked odide mlady clovek plny zivota Uprimnu sustrast vsetkym jej najblizsim
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať