kaco11
čo je správne stravovanie. rátať si kJ????
pri spravnom stravovani treba pouzivat hlavu a normalnu mieru v mozstve jedla.
pouzitie hlavy: kazdy clovek vie, ked sa pozrie na jedlo, ci to jedlo ma nejaku hodnotu pre zdravie cloveka, alebo nie. treba sa pozriet ako je jedlo pripravovane a ake suroviny sa pouzili - priklad: vyprazany bravcovy rezen a zemiakovy majonezovy salat - alternativa- morcacie prsia pripravene na prirodno na olivovom oleji , pripadne kto zvladne daju sa super urobit aj na pare, varene alebo zemiaky pripravene na pare, ochutene bylinkami a olivovym olejom, kto potrebuje nech dochuti sojonezou.
ked sa pozries na tie dve jedla pochopis o com pisem
mnozstvo: predstav si, ze tvoj zaludok ma velkost tak ako ked spojis dve dlane, /daj dlan do takeho tvaru ako ked ides nabrat vodu a spoj ich k sebe/, tak preco jest vacsie mnozstva a natahovat ten zaludok.
ked budes jest 5-6 krat denne, zvyknes si na take mnozstvo a nebudes hladna.
najjednoduchsia vec ako zacat s trvalou zmenou stravy je: vylucit bielu muku, biely cukor, zivocisne tuky, maso staci jest raz do tyzdna - hydina, sladene napoje, sladkosti, v podstate nic sladke ti nie je treba doplnat pretoze ovocie ma dost cukru, takze naco.
takze skus to urobit na zaciatok.nechci vsetko naraz a rychle, tak to nefunguje, pokial sa da samozrejme zarad pohyb, pokial mas problemy s chrbticou najlepsie je na zaciatok take cvicenia ako joga, ked pozries na internete urcite nieco najdes - dvd, literatura a pod.
postupne si na stravu zvyknes a pride ti uplne normalne, ze sa na jedlo pozeras ako na nieco co ti prospieva a pomaha, nie ako pôzitok. jedz pomaly a vklude.
to ma tak narychlo napadlo,keby si chcela nieco konkretne kludne sa spytaj