Ó bože, tak toto snáď nie?! Čo je 1. apríl? Prvý krát v živote som čítala niečo pozitívne o fajčení, tak tomu naozaj neuverím. Sama som fajčiarka, žiaľ. Prišla som na spôsob, ako fajčiť čo najmenej. Ráno ku káve 1 cigareta. Je to priam obrad. Celý deň som zamestnaná nejakou prácou. Pozn.: robím účtovn. doma a teda kmitám medzi pracovňou, domom, záhradou atď. Večer - veľakrát až k správam o 19.30 si v kľude sadnem, hlavu strčím do krbu a tú druhú cigaretku si vychutnám. Samozrejme, že neostanem len pri nej, ale fakt vyfajčím oveľa menej. Mám ale otázku.
Prečo napr. vznik rakoviny pripisujú len, alebo hlavne cigaretám? Zamyslel sa niekto napr. nad tým, čo kupuje v obchode, na tržnici? Napr. taká zelenina? Vyzerá fantasticky. Nechcem vedieť, koľko krát boli napr. paradajky ošetrené chemicky a hlavne, či bola dodržaná ochranná doba do zberu. Dávate svojim deťom jesť párky, šunky, varíte s údeným mäsom?
A čo nebudeme dýchať vzduch? Nezastávam sa fajčiarov, to nie. Ale napr. v mäsiarni by mali byť ceduľky: nekonzumujte údené mäso - obsahuje rakovinotvorné látky! Želám všetkým fajčiarom, aj nefajčiarom pekný deň a hlavne veľa zdravia!