Zavrieť

Porady

Kurie oká

Prosím poraďte mi niekto na ruke sa mi vytvorilo kurie oko na dlani. No ale aj na tvári na brade mám nejaký sajrajt, myslí, že je to výrusové keď som bola u kozmetičky mala som to ako vyrážku, vytlačila mi ju a teraz sa mi to roznieslo, čo mám robiť? jedná sa mi hlavne o tvár. Vopred ďakujem za radu. Počula som Cibuľu namočiť do octu a na druhý deň priložiť, cez noc nechať pôsobiť. Len mám strach aby mi to nevyžralo.
Naposledy upravil Lucuš : 21.09.06 at 11:12
Usporiadat
abel abel

abel je offline (nepripojený) abel

Veľmi pekne ďakujem. Pre mňa je odmenou, že to niekomu pomohlo a hrdinom je tu tvoja dcérka, že ste to nevzdali. Myslím, že to celé trvalo nejaké 3 týždne, nie?
0 0
Radana Radana

Radana je offline (nepripojený) Radana

Dobrý deň, skúsila som cesnak vyluhovať v octe. Priložila na kurie oko a za 4 dni to krásne zmäklo a zmizlo. Zostala len malá jamka po korienkoch, ktorá časom vymizne.Ďakujem za radu. Odporúčam
0 0
MacoLM MacoLM

MacoLM je offline (nepripojený) MacoLM

človek :-)
zdravim. a ako dlho sa ma luhovat ten cesnak? a ako sa to aplikuje? nejak to potierat napriklad vatovou tycinkou? a ako casto?
0 0
MarcelaMar MarcelaMar

MarcelaMar je offline (nepripojený) MarcelaMar

Dobrý deň, mám dcéru, ktorá má na kolienku kurie oká, detská chirurgička jej jednu vyrezala, následne, asi za pol roka jej narástlo na tom istom mieste asi desať takých, dokonca sa jej to rozšírilo aj na peru..........poraďte mi ako používať ten recept s cibuľou? máme aj Duofilm, nepomohlo jej to, niekto mi radil natierať kurie oko zelenou nedozretou paradajkou, rada by som ju toho zbavila......vopred ďakujem za rad
0 0
dosi dosi

dosi je offline (nepripojený) dosi

Dobrý deň, moja dcera má tiež jedno neodbitné kurie oko a práve som sa od kolegyne dozvedela že tu v okolí máme jednu peknučkú rastlinku ktorá má vo svojej stopke tekutinu s ktorou si potierala kurie oko a po pár týždňoch zmizlo, žiaľ nevie ako sa volá ale poslala mi obrázky, tak sa pokúsim ich pripnúť.
Eva
P1060166.JPG  
0 0
dosi dosi

dosi je offline (nepripojený) dosi

A ešte jeden pre istotu.
E.
P1060167.JPG  
0 0
účtovník 007 účtovník 007

účtovník 007 je offline (nepripojený) účtovník 007

To by som aj ja chcela občas vedieť. ...viac
Ja som tu už písala, že mojej dcérke pomohol recept od Abel-Elenky. Trvalo nám skoro mesiac, kým jej kurie oko odpadlo. Už sme ani neverili. No keď odpadlo, takú dieru do nohy som ešte po kurom oku nevidela. Malo to niekoľko centimetrové korene. Keď odpadol ten hlavný, tak sa samotné stratili aj tie ostatné.
Ja som odkrojila 2 kolieska z cibule široké tak 0,4 cm a tie som na noc namočila do octu. Potom som z toho kúštik odštipla a priložila na chodidlo a prelepila leukoplastom. Malá s tým chodila celé dni aj v noci. Iba na telesnú si to dávala preč, ale v sáčiku mala náhradu a po telesnej zas prilepiť. Bol to úporný boj, ale super recept.

PS: K tomu obrázku. Myslím, že je to Lastovičník.
0 0
zuhl zuhl

zuhl je offline (nepripojený) zuhl

dosi Pozri príspevok
A ešte jeden pre istotu.
E.
Je to lastovičník, ale mojej dcére nepomohol, lebo sme ho nemali dostatok, takže asi vyskúšam horeuvedený recept.
0 0
hanelie hanelie

hanelie je offline (nepripojený) hanelie

sprievodca CR Rakúsko,
a isté babenky to vedeli "začítať"
0 0
pam7 pam7

pam7 je offline (nepripojený) pam7

Ahojte,
nám pomohla náplasť z lekárne GUTAPLAST - obsahuje kyselinu salycilovú. A lastovičník viem, že sa používa na kurie oká v ľudovom lekárstve. veľa úspechov
0 0
FaLuMa FaLuMa

FaLuMa je offline (nepripojený) FaLuMa

Ja som mala cca rok podobný problém a chodila som aj ku kožnej ale nič mi nepomohlo. Potom sa mi pridružil ešte jeden kožný problém - vďaka nejakej infekcii mi začalo hnisať veľké ložisko pod nechtom. Celá liečba ma stála kopu bolesti, nakoľko mi niekoľko krát aj sťahovali nechet. Nakoniec som sa v jednej knihe o bylinkách dočítala o produkte "švédske kvapky". Podľa tej knihy som si stále namočila kúsok vaty alebo obväzu do tohto roztoku /dá sa kúpiť v lekárni/ a priviazala som si to na postihnuté miesto. Takéto "zábaly" som si robila cca 3-4 krát denne, medzi tým som mala cca 1-hodinovú pauzu kedy som to miesto odkryté (manžel sa posmieval že si vetrám kurie oko). Do 3 týždňov som mala problém vyriešený. Tie kvapky mi síce celé postihnuté okolie zafarbili na hnedo-žlto ale rýchlo to zmizlo.
0 0
Anka24 Anka24

Anka24 je offline (nepripojený) Anka24

pre kurie oko na dlani si namoč citronovu koru do octu asi tak na deň a potom si dlaň s korou obviaž, ale na tvári neviem, ešte existuje jedna rastlinka, volá sa Lastovičník a keď ju nadlomíš, má oranžovu šťavu, tak si to potri s tou šťavou, naozaj to funguje
0 0
pasuliatko pasuliatko

pasuliatko je offline (nepripojený) pasuliatko

cholerický drak s váhavým srdcom alebo váhavý drak s cholerickým srdcom.... ?????? ...viac
môj otec má kurie oko už dlhú dobu, peorím poradte mi čo si má na to dať?náplaste skúšal a nepomohlo.ďakujem
0 0
MacoLM MacoLM

MacoLM je offline (nepripojený) MacoLM

človek :-)
pasuliatko Pozri príspevok
môj otec má kurie oko už dlhú dobu, peorím poradte mi čo si má na to dať?náplaste skúšal a nepomohlo.ďakujem
musim povedat ze som stym dlho zapasil aj ja. naplaste nepomahali, boli to vyhodene peniaze. kupil som si Verumal a po par mesiach (pouzival som to nie moc pravidelne :-) ) sa to podarilo znicit. mal som ich viac a take hlboke na nohach. ale uz je to prec a zatial sa nevratili.
pomohli mi dost rady v tejto diskusii
0 0
pasuliatko pasuliatko

pasuliatko je offline (nepripojený) pasuliatko

cholerický drak s váhavým srdcom alebo váhavý drak s cholerickým srdcom.... ?????? ...viac
MacoLM Pozri príspevok
musim povedat ze som stym dlho zapasil aj ja. naplaste nepomahali, boli to vyhodene peniaze. kupil som si Verumal a po par mesiach (pouzival som to nie moc pravidelne :-) ) sa to podarilo znicit. mal som ich viac a take hlboke na nohach. ale uz je to prec a zatial sa nevratili.
pomohli mi dost rady v tejto diskusii
ako aj citrón v octe?
0 0
alrisha alrisha

alrisha je offline (nepripojený) alrisha

Na kurie oká je najlepšie prikladať plátky cibule nsmočenej do octu. Plátok cibule namočený na niekoľko hodín v octe, vykrojený na veľkosť KO priložiť a upevniť, po vyschnutí vymeniť za nový. Vraj to pri pôsobení veľmi bolí, až kdesi v hlave... ale výsledok je trvalý a skorý.
0 0
zuzkahris zuzkahris

zuzkahris je offline (nepripojený) zuzkahris

Lucuš, kurie oko nieje vírusového pôvodu, takže ak ti ho vytlačila a roznieslo sa ti to po tvári, bola to pravdepodobne bradavica, tie si ľudia často mýlia s kurím okom. Bradavice sú vírusové pôvodu a najlepšie ti asi pomôže kožná. Čo sa prírodnej medicíny týka na kurie oká zaberá zelené oplodie z orecha / čo je teraz aktuálne /, s tým plodím potierať aspoň 3krát denne a na bradavice dostať kúpiť cibuľovú masť.
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je teraz online Dáša_

Syn mal na rukách veľmi veľa drobných bradavíc. Aj sme chodili na kožné, ale verumal bol neúspešný, naviac, keď som si prečítala, že je to vlastne cytostatikum, nejak som stratila chuť mu to natierať.

Potom som dostala typ na homeopatku - lekarku. Po pravde, syna ani nevidela, ale ja som odpovedala na spustu otazok, nakoniec som aj identifikovala typ bradavíc podľa nejakej knihy.
Nakoniec mi predpísala nejake dva druhy "guličiek". Sná´d po týždni syn zrazu ukazuje, že má bradavíc menej a do mesiaca sa stratili všetky.

Potom mal podobny problem jeden znamy - skončil na kožnom pri vypaľovaní. kto zažil, vie, aké je to bolestivé. Obzvlásč keď ide o dieťa. Tak som jeho mame (zdravotnej sestre) povedala o tejto možnosti, tak to skúsila tiež.

Výsledok bol v podstate rovnaký - do 3 týždňov boli bradavice fuč.
Pre zaujímavosť, jej syn dostal iné guličky ako my.

Po pravde, netuším, či a ako homeopatiká fungujú. A je mi to celkom jedno. Dôležité pre mňa je to, že bradavice zmizli. A v podstate bez bolesti.
0 0
veva.. veva..

veva.. je offline (nepripojený) veva..

FaLuMa Pozri príspevok
Takéto "zábaly" som si robila cca 3-4 krát denne, medzi tým som mala cca 1-hodinovú pauzu kedy som to miesto odkryté (manžel sa posmieval že si vetrám kurie oko). Do 3 týždňov som mala problém vyriešený. Tie kvapky mi síce celé postihnuté okolie zafarbili na hnedo-žlto ale rýchlo to zmizlo.
Moja babka si tú časť, na ktorú si chcela priložiť obklad najskôr natrela bravčovou masťou. koža sa tak moc nezafarbí. Švédske kvapky ( 1l ) mávala vždy v zásobe.
0 0
Martin Mocko Martin Mocko

Martin Mocko je offline (nepripojený) Martin Mocko

Niekedy mám pocit, že v budúcom živote nechcem o účtovaní ani počuť... ...viac
Toto má naša malá (2roky) na chodidle a špekulujeme, čo je to. A hlavne..čím to dostať preč. Sám neviem, ako ju presvedčiť na tú cibuľu s octom.
kurieoko.jpg  
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať