Zavrieť

Porady

Výpoveď

Ahoj, viete mi prosím poradiť alebo ma informovať,či existuje nejaký časový úsek, kedy najneskôr mi musí zamestnávateľ oznámiť výpoveď?
Konkrétne som momentálne na rodičovskej dovolenke a 7.9 mi končí. Je len na zamestnávateľovi kedy mi to dá vedieť alebo ma určený čas?( Napríklad 2tyzdne pred nástupom do práce)
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

    veronikasad
    Pokiaľ nemáš pracovný pomer na dobu určitú, ktorý končí dňom dohodnutým v pracovnej zmluve, počas rodičovskej dovolenky ti zamestnávateľ nemôže dať výpoveď.
    Naopak, tvojou povinnosťou je mesiac vopred písomne oznámiť ukončenie rodičovskej dovolenky a prip.termin nástupu do práce. Ak zamestnávateľ pre teba nemá prácu, výpoveď ti môže doručiť až po skončení rodičovskej dovolenky, prip.dohodnut sa na ukončení pracovného pomeru dohodou v zmysle § 60 Zákonníka práce
    ella22 Mne už po ukončení materskej písali, že mám poslať písomne či budem do 3 rokov dieťaťa na RD, kde som mala uviesť dátum nástupu do práce. Následne som volala a pýtala som sa ich či im to mám ešte dostatočne poslať mesiac pred nástupom do práce a odpovedalo že nie.
    veronikasad Treba znovu oznámenie o ukončení rodičovskej dovolenky - písomne, mesiac vopred. Po skončení MD sa nahlasuje predbežné trvanie rodičovskej dovolenky.

    Chobot je offline (nepripojený) Chobot

    Chobot
    Ako už veronika napísala, počas RD ti nemôžu dať výpoveď. Ale ak nastupuješ 7.9., tak v daný deň, alebo ktorýkoľvek nasledujúci deň ti môžu dať výpoveď. Alebo sa s tebou môžu dohodnúť na ukončení PP ku ktorémukoľvek dňu, napr. aj ku dňu 8.9.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.