Zavrieť

Porady

MRP pod WIN Import bankových výpisov do PU

ekonomka
Počula som že je možnosť importu bank.výpisov do PU.Preto som zatiaľ bankové výpisy za január neúčtovala. Ako sa účtujú, resp. ako sa dajú importovať. Robím internet banking Tatra banka. Začínam v MRP len v r.2005 účtovať takže prosím poradte.Ako to robíte Vy? Netreba fyzicky zadať jednotl.položky z bank.výpisu?Ja mám niekedy aj 40 položiek na 1 bank.výpise.Za mesiac je toho dosť.
Usporiadat
nika.sum nika.sum

nika.sum je offline (nepripojený) nika.sum

lenkak Pozri príspevok
ak to budeš robiť takto, tak postup:

1. Najprv spravíš zálohu svojho programu.
2. Spravíš obnovu svojich dat v ich mrp. Tu poznámočka:
Obnovu dat spravíš iba vo verzii nižšej alebo takej istej verzii ako bola robená záloha. Ak by si mala nižšiu verziu v ich pc, v ich mrp, neprebehla by obnova dat.
3. Ďalej robíš po obnove dat, v ich mrp. Dajú Ti exportovaný súbor adries, ty si ho importuješ. Potom následne urobíš to isté s Fa. Vždy najprv adresy, potom fa, keby si to urobila opačne, potom by sa Ti nové adresy vo fa nezobrazili, zostala by fa s prázdnou hlavičkou, bez adresy. Ak Ti dajú z IB súbor na import BV, ten si uložíš na usb.
4. Popozeráš si v ich mrp či všetko prebehlo ok.
5. Zaúčtuješ všetky fa.
6. Spravíš si zálohu v ich mrp.
7. Doma si spravíš obnovu dat zo súboru čo si si spravila u nich.
8. Až teraz môžeš spraviť import BV čo si si nahrala na usb, alebo poslala mailom.
9. Porobíš čo chceš a zase zálohuješ a postupuješ podľa kroku 1.
Presne takto som to mala v plane, len vypis z banky zatial budem nahadzovat rucne. Urcite by som faktury neuctovala bez toho aby som ich mala v rukach, nebojte. Len chceli mat z nejakeho dovodu faktury u nich vo firme, preto vlastne kupovali do firmy aj MRP. O tej verzii som sa uz naucila, ze musim mat rovnake, lebo z novsej do starsej data nevlozim. Pre mna je toto nove v tom, ze doteraz som si vsetko musela vzdy nahadzovat rucne, tak toto budem mat trosku ulahcene.
0 0
Valika Valika

Valika je offline (nepripojený) Valika

ekonomka
Dobrý den prajem, prosím poradíte mi?
v akom formáte viem importovať bankové výpisy do MRP WIN zo Slovenskej sporitelne ?
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať