Zavrieť

Porady

Ytong, porfix, alebo solbet ?

Riešim v súčasnosti dilemu, ktorý z uvedených porobetónov, ktoré sú k zohnaniu na našom trhu zvoliť na výstavbu nadmurovky rekonštruovaného rodinného domu. Budem rád, ak sa niekto podelí o skúsenosti, ktorý materiál by zvolil a prečo. Zaujímali by ma kritéria : cena, škodlivosť materiálu, tepelno - izolačné vlastnosti, pevnosť a trvanlivosť. Ak by mal niekto skúsenosti aj s iným porobetónom, ktorý som nespomenul, budem rád ak pridá tiež vlastnú skúsenosť. Ďakujem.
Usporiadat
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
Je to tu bežné.Ja som si všimol že ho tu nejaký xy urážal a nie raz.
0 0
day day

day je offline (nepripojený) day

skoda, uz rozumiem starym poradakom
ciners ovladal, vlastne ovlada statiku na jednotku,
ja velmi lutujem, ze som mu statiku nezveril
0 0
lutec lutec

lutec je offline (nepripojený) lutec

Ak odhliadneme od možnej hygienickej závadnosti čí nezávadnosti, tak podstatný rozdiel medzi Porfixom a Ytongom je vo fyzikálno-mechanických vlastnostiach. Preložené, pokiaľ sa Ytong správa podobne ako vápenno-cementová malta, Porfix reaguje inak na zmenu teploty, čo má za následok nežiadúce praskliny v omietke.
0 0
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
Porfix a Ytong reaguje na vlhkosť zmenou tvaru nie na teplo.
0 0
VZDY VZDY

VZDY je offline (nepripojený) VZDY

Solbet. Ytong je najpresnejší, ale aj najtrahší. Porfix je najlacnejší, ale centimeter hore-dole. Čo ušetríte na tvárniciach zase zaplatíte na práci /ak platíte majstrov na hodiny/ a na omietkach, /pokiaľ chcete použiť tenkovrstvové/ miniete o dosť viac klébru na zarovnanie stien. Solbet porovnateľný s ytongom presnosťou, cena nižšia. Ale samozrejme konkrétna ponuka zo stavebnín, kde budete kupovať môže pri nejakej tej zľave cenovú stupnicu pomeniť. Ak niektorý materiál ponúkajú napr so zľavou, dopravou, atď. Čo sa týka škodlivosti, na škodlivosť tvárnic z popolčeka osobne neverím. Preto toto hľadisko nebudem rozoberať.
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať