Zavrieť

Porady

Účtujem správne?

:-D
Začala som v našej firme účtovať v Alfe a niektoré veci mi nie sú celkom jasné:


- exekúcie zamestnanca, ktoré posielame z nášho účtu:
iný ovplyvňujúci základ dane?

- poplatky za výber z účtu
prev. réžia?

- prevody úrokov
iný ovplyvňujúci základ dane?

- daň z motorových vozidiel
iný ovplyvňujúci ZD?

- refundácia miezd z úradu práce
iný ovplyvňujúci ZD?

- zrážka dane z úrokov
?

Ďakujem za poradenie
Usporiadat
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
[QUOTE=dara]Zitka, ja som to účtovala ako výdavky neovpl.základ dane "Ostatný príjem". Do DP som to neuvádzala ako zaplatené preddavky, takže nemusím podávať dodatočné ? zdá sa mi, to kôli 10 Sk zbytočné, podľa mňa je dôležité, že som to účtovala správne nie ?[/QUOT


Dara vôbec sa s tým nezaťažuj , žiadne dodatočné DP nerob. Po prvé je to len 10,- Sk a po druhé uroky z BÚ máš určite zaučtované v príjme OVZD a banka si tú daň z BÚ oddúčtovala . Ako som písala , je to len a len na jednincovi , či si uplatní v DP už preddavkovo zaplatenú daň z úrokov . Za to Ti nemôže nikto nič povedať ani Ťa nemôže pokutovať .
0 0
dara dara

dara je offline (nepripojený) dara

Ako píšeš Zitka si to vykladám aj ja. Ja som účtovala úroky banke, ako príjem ovplyvňujúci základ dane "ostatné príjmy". V minulom období som to vykazovala aj v samostatnej kolonke v DP. Tento rok som to už tak nerobila, lebo ma minulý rok na DÚ upozornila, že už sa to nerozlišuje.
0 0
Manual Manual

Manual je offline (nepripojený) Manual

Ja sa tiež s daňou z úroku nezaťažujem, za rok mi tvorí daň z úrokov napr. 8 sk a to nestojí za vyrábanie naviac roboty. Tým pádom darujem štátu cca 2,- Sk. "Nech si pomôže"
Pekný deň...
0 0
ondrejvla ondrejvla

ondrejvla je offline (nepripojený) ondrejvla

Podstatné, že zatiaľ to viem... Ale zajtra už možno bude inak. ...viac
dara
Prosím?!!! snáď dobre nevidíte, Vlastička píšem, že to účtujem ako výdavok neovplyvňujúci základ dane, tak neviem čo je na tom nesprávne. Do kolonky preddavkovo zaplatených som to nedávala to je nesprávne .
Dara, máš pravdu, skutočne dobre nevidím, nosím veľmi silné okuliare, ale ja som ti v mojom príspevku nič nevyčítala, len som ti radila a zdôraznila som, ako to má byť! Nakoniec aj Johanka za mnou to pochopila, ako to myslím!
Sľubujem, že už nebudem reagovať na tvoje otázky!
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať