Inna
09.08.07,12:11
Dobrý deň,poprosím o radu.
Reštauračné zariadenie JÚ nakupuje tovar na výrobu jedál, nápoje treba viesť skladovú evidenciu? Alebo to všetko môžem dávať priamo do spotreby? Majú v tom trošku chaos, ja robím účto len externe, nedostanú sa mi všetky potrebné informácie, neviem ako potom viesť výdaj zo skladu. Poradíte? Ďakujem
Reštauračné zariadenie JÚ nakupuje tovar na výrobu jedál, nápoje treba viesť skladovú evidenciu? Alebo to všetko môžem dávať priamo do spotreby? Majú v tom trošku chaos, ja robím účto len externe, nedostanú sa mi všetky potrebné informácie, neviem ako potom viesť výdaj zo skladu. Poradíte? Ďakujem
karpis
09.08.07,10:18
Ak máš JU tak to dávaš ako VOZD v členení nákup materiálu a nákup tovaru.
Ak si oni sami robia sklad tak mali by robiť aj príjem aj výdaj oni. Ty predsa nevieš čo predali.
Ak si oni sami robia sklad tak mali by robiť aj príjem aj výdaj oni. Ty predsa nevieš čo predali.
tinaM
09.08.07,10:18
Do internej smernice zapracovať, že nakúpený tovar /podľa môjho náhoru je to materiál, lebo sa predáva upravený/ dávate do spotreby.
Predpokladám, že sa nakúpi toľko materiálu, koľko sa spotrebuje na varenie. Nerobia sa nejaké veľké zásoby.
Predpokladám, že sa nakúpi toľko materiálu, koľko sa spotrebuje na varenie. Nerobia sa nejaké veľké zásoby.
karpis
09.08.07,10:20
Do internej smernice zapracovať, že nakúpený tovar /podľa môjho náhoru je to materiál, lebo sa predáva upravený/ dávate do spotreby.
Predpokladám, že sa nakúpi toľko materiálu, koľko sa spotrebuje na varenie. Nerobia sa nejaké veľké zásoby.
Ale aj tak musia viesť skladovú evidenciu príjem na sklad a výdaj do spotreby.
Predpokladám, že sa nakúpi toľko materiálu, koľko sa spotrebuje na varenie. Nerobia sa nejaké veľké zásoby.
Ale aj tak musia viesť skladovú evidenciu príjem na sklad a výdaj do spotreby.