Jolie
14.09.07,06:02
Može mi prosím niekto poradiť? Naša pracovníčka udala na polícii svojho manžela za nebezpečné vyhrážanie a bolo to s ňou spísané. Dala súhlas na zmier, ale manžel vinnu nedoznal a tak np. z kriminálky začal trestné stíhanie jej manžela a poslal to pred súd. Lenže naša pracovníčka sa s manželom medzitým dohodla a chcela stiahnúť obvinenie lenže vraj sa to už nedá. Tak ma poprosila o radu, ale v tomto sa fakt nevyznám a neviem či to ide stiahnúť. Poradte mi. Spísané to bolo 9.9.07 a stiahnuť to chcela 11.9.07.
willma
14.09.07,04:23
teraz je už zákon postavený tak, že sa oznámenie stiahnuť nedá. V minulosti bol totiž z toho nekonečný kolotoč a v nemálo prípadoch prišlo po stiahnutí trestného oznámenia k oveľa väčším tragédiam. Kvalifikovanejšiu odpoveď ti dajú určite právnici, ktorí tu tiež radia.
Jolie
14.09.07,06:51
Ďakujem, ja si myslím, že ak sa už raz niekto k tomu odváži mal by si stáť za tým.
willma
14.09.07,08:45
ono pokiaľ viem ten zákon bol postavený dosť nešťastne v tom, že týraní veľakrát stiahli žalobu, ale bol to len dôsledok nátlaku alebo planých sľubov od tyranov. Následne na to prichádzalo k neodčiniteľným tragédiam, ktoré boli aj medializované. Z toho titulu, bola spravená zmena v zákone v tom, že keď už raz je podané trestné oznámenie, tak sa rieši, aj keď ešte stále je niekedy snahou týraných pod nátlakom obvinenie stiahnuť.