1. Kvalifikačná požiadavka na funkciu riaditeľky (vedúcej) školského stravovacieho zariadenia je úplné stredné vzdelanie z okruhu stravovania. Pri obsadzovaní príslušného pracovného miesta je potrebné prihliadať na odborné schopnosti zamestnanca a kvalifikáciu nadobudnutú v
odboroch, ktoré umožňujú získať teoretické vedomosti a praktické zručnosti využiteľné pri výkone epidemiologicky závažnej činnosti.
Pri úplnom strednom vzdelaní odporúčame požadovať tieto odborné školy s maturitou:
> Stredná hotelová škola (Hotelová akadémia)Stredná škola spoločného stravovania
> Stredná priemyselná škola potravinárska
> Stredná zdravotnícka škola - smer diétna sestra
> Stredná ekonomická škola (Obchodná akadémia) - podmienka doplniť vzdelanie o 1-ročný kurz v odbore kuchár, ukončené výučným listom (nie osvedčením), alebo rozdielovou skúškou z technológie výroby jedál a náuky o výžive.
V prípade zamestnania absolventa vysokej školy alebo gymnázia sa odporúča doplniť odborné vzdelanie tak ako u ekonomickej školy.
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&...jT1_9crd7UJADA