Stanislav 1975
čauko,dík za odpoveď-ja viem,že tých 120kg je živá váha a to je celkom v pohode-išiel by som s tebou do toho,najma keď to máš už odskúšané,overené...
![Wink](https://www.porada.sk/images/smilies/wink.gif)
Stano, ešte zháňaš mäso?
Naši donedávna robili takéto zabíjačky. Teraz to robí len strýko, majú vlastné prasatá. Treba kúpiť buď celé prasa alebo polovicu. Zabíjajú každý víkend a niekedy aj cez týždeň. Dobré je, keď ste dvaja, ale niekedy majú aj oni kupcu na pol prasaťa a vtedy ti dajú polovicu. Práve dnes majú jednu zabíjačku a ešte pred pár dňami zháňali kupcu na druhú polovicu. Ale už ho majú.
Strýko býva v DS, ale ak sa dohodnete, všetko prinesie naporcované v lodniach až tebe domov. Ak chceš, môžeš tam aj ísť a pozrieť si zabíjačku na vlastné oči. U našich som pomáhal na zabíjačkách, naši zabíjali tak 1-2x za mesiac (teda vždy to robil strýko ale u našich).
Robí aj výrobky (jaternice - biele, krvavé, klobásy, slaninu), ak máš záujem, aj mäso vyúdi.
Cena je 50 SK/kilo živej váhy. K tomu treba pripočítať cenu za prácu, ak to chceš mať naporcované prípadne cenu za prácu výrobkov.
Ak chceš, dám ti číslo, najlepšie je dohodnúť sa priamo s ním. Do konca roka má všetky termíny obsadené, ale nie je vylúčené, že tú polovicu bude mať na predaj....