Treba ísť na hygienu a tam ti všetko vysvetlia. Ked nebudeš mať vodu vlastnú tak oponuj s tým že vodu si budeš zabezpečovať priamo na mieste predaja. Prakticky organizátori podujatia to aj umožňujú:
3. Hygienické a bezpečnostné zásady:
3.1 Stánok musí vyhovovať hygienickým požiadavkám.
3.2 Stánok na krátkodobý predaj poživatín musí:
a/ chrániť poživatiny a pracovníkov obsluhy pred nepriaznivými vonkajšími vplyvmi /dážď,
slnko, prach a pod./. Otvorená môže byť len predná časť stánku, slúžiaca na obsluhu, kde
je umiestnený predajný pult,
b/ byť vybavený aspoň jednoduchým zariadením a potrebami na umývanie rúk a pracovného
náčinia /umývadlo, drez, vedro, čistiace prostriedky, mydlo, uterák a pod./,
c/ ak nemožno pre stánok na krátkodobý predaj poživatín zabezpečiť prívod tečúcej vody
z vodovodu, môže sa voda donášať z verejného vodovodu v nádobách na tento účel urče-
ných, vtedy potraviny a nápoje sa musia kupujúcim podávať len v nenávratných obaloch,
d/ stánok musí byť vybavený účelným, ľahko čistiteľným zariadením, ktoré umožňuje hygie-
nicky vyhovujúce skladovanie, vystavovanie a predaj poživatín,
e/ pre pracovníkov obsluhy sa musí v stánkoch na krátkodobý predaj poživatín vyčleniť prie-
stor na odkladanie odevov,
f/ iné zariadenia pre stánkový predaj poživatín - podnosy, stoly a pod. musia byť zhotovené
zo zdravotne nezávadného materiálu, ktorý je ľahko čistiteľný.