francuzsky:ECLAIRS
nemecky:WINDBEUTEL
poznate?
pridavam recepty,su vynikajuce a nikde som ich tu neobjavila.
1.pudingove
150g muky/spaldovej alebo inej/
250ml vody
stipka soli,
3 vajcia
1 tabulka horkej
a 1 tabulka bielej cokolady
250ml slahackovej smotany
1 vanilkovy pudingovy prasok
500ml mlieka
trochu cukru
2 PL rumu
-vodu priviest do varu so stipkou soli
-stiahnut z ohna a vmiesat rychlo muku,hned vmiesat silnymi otackami aj vajcia/mozeme aj mixerom,ale staci rucne/
-vratit na sporak a za staleho miesania povarit,kym sa cesto neodliepa od hrnca-malo by byt dost huste /je to ako odpalovane cesto na veterniky/
-masa ma byt lepkava,jasna
-pomocou dvoch lyzic nanasame na papierom vystlany plech male okruhle kopky cesta
-plech jemne pokropit vodou a dame piect do vyhriatej rury,cca na 180-200 stupnov
-pecieme priblizne 20 minut
-bochnicky su nafuknute a zlatiste
nechat vychladnut a priecne poprerezovat na polovice
-pocas pecenia si pripravime napln:
- z mlieka ,cukru a prasku uvarit puding a rozdelit ho na dve polovice
-este do horuceho pridat do jedneho bielu a do druheho horku cokoladu
-za casteho miesania nechat vychladit,potom ku kazdemu primiesat za lyzicu rumu
-vyslahat slahacku -jednu polovicu vmiesat k bielej hmote,druhu polovicu k tmavej hmote
-bochnicky plnime lyzicou bielym kremom
-ukladame ich do misky/pekaca,dozy..../tesne vedla seba
-popolievame ich tmavou hmotou
-nechat odstat,najlepsie do dalsieho dna,nech naziju