Ahojte poraďáci. Niekoľkokrát som skúsila tiež robiť jogurt. Receptov na celom internete som našla veľa, bolo si z čoho vybrať. Tak som sa pustila do práce. Ostala som sklamaná, pretože môj výsledok nebol jogurt, ale skysnuté mlieko
Jogurtov som vyskúšala niekoľko Sabi, Zvolenský, od zúfalstva dokonca z Lidlu 10% tuku. Všetky majú ( vraj podľa zloženia na obale ) živé kultúry.
Mlieko používam z mliekomatu.
Jogurtovač nepoužívam, iba zabalím do deky.
Celý môj postup je takýto : Mlieko zohrejem na cca 75°C, potom ochladím na cca 50 °C Pri tejto teplote dám do mlieka jogurt a dobre premiešam. Nalejem do pohárikov, uzatvorím, dám do hrnca, prikryjem dekou a paplónom.
Aj keď pracujem rýchlo a mám všetko vopred pripravené teplota jogurtov klesne na cca 40°C. To by nemala byť veľká chyba. Hrniec, poháriky, víčka, všetko mám samozrejme vydezinfikované vo veľkom hrnci s vriacou vodou.
Poraďte, kde robím chybu ? Už som úplne zúfalá. Fňuk.
PS. Syry robím jedna radosť
Celé okolie chodí ku mne nie na kávu, ale na syry.
( nesolené, solené, bylinkové, chilli ... )