Dobry den, mal by som otazku, ako by sa malo uctovat, resp evidovat doklady v restauracii, ktora je sucastou ubytovacieho zariadenia.
Ked teda pride zakaznik, nieco si v restike objedna, ale finalne to zaplati az pri odchode z penzionu, napr za dva dni.
Viem ze su restauracne SW, ktore eviduju otvorene ucty, ale ako je to, ked ten ucet bude realne zaplateny az pri odchode?
treba kazdy den pri uzavierke dotlacit doklady, aby boli v dennej trzbe. alebo sa to neeviduje cez kasu,ale v nejakej inej evidencii a doklady sa tlacia az pri odchode?
Resp ako by to malo byt spravne? Niektore hotely davaju na zaver FA, a k tomu ako podklad doklady z reg pokladne (asi iba kopie, aby nebola duplicita danovych dokladov.
Viete mi prosim poradit, ako to spravne evidovat, nestratit sa v tom, a aby to bolo co najjednoduchsie aj pre nas aj pre zakaznika?
Vopred dakujem za kazdu radu