dan
1)......Zdravotný preukaz, nazývaný aj preukaz na prácu s potravinami alebo potravinársky preukaz sa vyžaduje v zamestnaniach, kde môže napr. bacilonosič ohroziť zákazníkov alebo tovar s ktorým prichádza do styku. Typickým príkladom sú hypermarkety, reštaurácie, obchody s potravinami, práca s deťmi a pod. Zdravotný preukaz Vám vydá Váš obvodný alebo detský lekár (podľa veku žiadateľa) za poplatok. V prípade, že ste v nedávnej dobe absolvovali komplexnú preventívnu prehliadku, môžete preukaz dostať na počkanie, v opačnom prípade musíte absolvovať základné vyšetrenia na potvrdenie Vášho dobrého zdravotmého stavu. Preukaz má platnosť 1 rok a na niektoré brigády do hypermarketov alebo výrobných podnikov sa bez neho nedostanete aj keď napr. idete vykladať tovar do drogérie.
2)......Hasiaci prístroj je povinný na každej prevádzke...ale ved to ti hygiena musela pri povolení o otvorení prevádzky kontrolovať
Preukaz si často niektorí ľudia mýlia s preukazom poistenca vydávaným zdravotnou poisťovňou ale nie je to rovnaký preukaz.
1.toto co si mi odkopiroval som si nasiel aj ja, este prd tebou. pise sa viacmenej o potravinach kt. sa pripravuju resp. sa s nimi nejako
naraba. ja vsak budem mat obchod z DOPLNKAMI VYZIVY kde tieto sice asi spadaju pod potraviny ale vsetky su balene priamo od vyrobcov.
cize ja s nimi nijako nemanipulujem a ani ich nijako neupravujem. len stoja na policke a predaju sa. takze tu by som potreboval niekoho kto vie
poradit konkretne k tomuto pripadu nie vseobecne. takze potrebujem preukaz aj na vyssie spomenutu cinnost?
2. este som nepocul zeby "hygiena" teda urad verejneho zdravotnictva kontroloval hasiace pristroje. uz som otvaral prevadzky predtym
z inym sortimentom a nikdy ma nieco podobne nepytali. a nedava mi to ani logiku aby to kontolovali oni
![EEK!](https://www.porada.sk/images/smilies/eek.gif)
ale nehadam sa, mozno sa mylim.