Zavrieť

Porady

Otázka ohl. gastronómie

Zdravim. Chcem sa spýtať či náhodou nevie niekto poradiť nasl.:

čo treba napísať do živnosti, keď sa chcem pohybovať v oblasti cateringu?

Je potrebné v prípade pohostinských služieb /bez ubytovania/ mať nejakého zodp. vedúceho, čiže vyžaduje sa tu odborná spôsobilosť?

Pokial nezadám do živnosti vedenie účtovníctva, musí mi ho viesť nejaká firma?

Ako sa prosím formuluje predaj resp. donáška do domu.

Dopredu Vám ďakujem. Tento portál je fakt v poho, človek tu nájde vela užitočných vecí.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Kristína je offline (nepripojený) Kristína

    Kristína
    Ahoj, tak ja Ti napíšem ohľadne tej gastronómie.
    Pokiaľ chceš mať podnik, ktoré bude fungovať ako pohostinstvo - nevarí sa tam teplé jedlo (môžeš max. napr. podávať hot-dog), čapuje sa pivo, nalieva sa alkohol, varí káva, tak je to voľná živnosť.
    Ale akonáhle chceš, aby Ti tam fungovala teplá kuchyňa, tak je to už viazaná živnosť. Čiže, Ty musíš mať výučný list v odbore kuchár - čašník alebo Tvoj stanovený zástupca - trebárs je to človek, ktorý Ti bude variť.
    Upozorňujem, že nesmieš poskytovať ubytovacie služby.
    Účtovníctvo si môže živnostník viesť aj sám.

    Otázka ohl. gastronómie

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.