Pekný deň,
prosím Vás o radu,lebo už som v koncoch.Mám niekoľko otázok
ohľadom začatia podnikania-spustenie prevádzky potravín s
mäsokútikom.Vopred sa ospravedlňujem,ak sa pýtam na niečo,čo už
tu bolo zodpovedané.Takže s manželom sme si postavili novostavbu
obchodu na našom pozemku.Včera sme ju úspešne skolaudovali,takže
to máme v poriadku.Tento štvrtok majú prísť na schválenie
prevádzky z hygieny.A tu mám problém,lebo mi nechcú schváliť PP a
HACCP.Podklady na tento dokument som získala tu z porady a všetko som
si upravila podľa svojej prevádzky.Pani z hygieny mi povedala,že oni
mi to neschvália,lebo tam mám potraviny a mäso(mäso bude búrané,
nebudeme vyrábať výrobky),takže to mi schvália na veterine.Na
veterine ma vysmiali,že PP už dnes nemusím mať,mám mať len HACCP
ale aby som tomu dala iný názov.A nakoniec mi povedali,že to oni
neschvaľujú,mám ísť na mestský úrad,na referát obchodu.Včera
som bola MsÚ,samozrejme tam mi to neschválili,oni s tým nič
nemajú.Tak komu to mám predložiť,aby som to mala v poriadku?
Ďalej sa chcem spýtať:potrebujem 1 zamestnanca-môže to byť
pani,ktorá je na neplatenej starostlivosti o dieťa do 6 rokov?Môže
mať súbežne podpísanú DVP A DVČ,koľko hodín denne môže
pracovať?
Vopred Vám ďakujem za Vaše rady.