Dantess Každá káva má iné oleje, kyseliny a zloženie. Preto sa mlynček nastavuje na rôzne hrubé mletie. Ak máš pákový espresso stroj a mlynček zvlášť je jedno akú kávu použiješ, len musíš prestaviť hrúbku mletia. Pri automatoch je problém ten, že pri zle nastavenom mletí sa môže mlynček zanášať a čistiť to nieje moc príjemné.
Kvalita kávy je etapa sama o sebe. A myslím si, že len málo Slovákov pilo skutočne kvalitnú kávu, keďže u nás je vrchol gurmánstva nejaká lavazza :-) Našťastie sa to začína medializovať a ľudia začínajú ochutnávať aj gurmánske odrodové kávy.
no občas pomôže aj univerzálne sitko do páky...aspoň kým sa nastaví správna hrúbka mletia....
Slováci ešte dlho budú fungovať na káve lavazza
ale ako som už veľa krát písala, Slováci nie su kávičkári, aj ked sa už nejaká hŕstka najde
ked lavazza na "napchá" všade lebo ked niekto otvára nejakú gastro alebo inú prevádzku, dá lavazzu lebo sa inej daleko lepšej kávy bojí....že ludia nebudú chodiť, lebo nepoznajú....