písali sme to v rovnakom čase, akurat si to pekne podložila citátmi z predpisov, vdaka, utvrdila si ma v tom, že ten, kto sa pýtal, nesprávne si interpretoval predpisl
kattka.c
Nárok na stravné pre živnostníkov upravujú nasledovné právne normy:
- Zákon o dani z príjmov (§ 19 ods. 2 písm. p) a § 21 ods. 1 písm. i))
výdavky na stravovanie vynaložené SZČO za každý odpracovaný deň v kalendárnom roku, najviac v rozsahu a vo výške pre zamestnancov podľa: - Zákonníka práce (§ 152 ods. 3)
prispieva na stravovanie vo výške 55 % z ceny jedla, najviac však na každé jedlo do výšky 55 % stravného poskytovaného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín podľa: - Opatrenia rezortu práce o sumách stravného (č. 615/2005), ktoré určuje, že pre toto časové pásmo je stravné 89 Sk.
Vzhladom na vyssie uvedene, si z nominalnej hodnoty listka 49Sk mozes dat do prevadzkovej rezie iba 55% zo 49 SK.