Dodávanie mlieka a mliečnych výrobkov môže vykonávať len maloobchodná prevádzkareň, ktorá:
o je zriadená ako trvalé zariadenie ( okrem stánkov a stanov na predaj potravín, pojazdných predajných vozidiel na ambulantný predaj ),
o dodržiava príslušné požiadavky upravené v tomto nariadení ( § 9 a §10),
o je na toto dodávanie osobitne zaregistrovaná,
o preukazuje dokladmi orgánom veterinárnej správy dodržiavanie množstiev a požiadaviek podľa tohto nariadenia..............
povinnosti pre prevádzkovateľov potravinárskych
podnikov dodržiavať požiadavky ustanovené v zákone č. 355/2007 Z. z. a v zákone č.
152/1995 Z. z. o potravinách v znení neskorších predpisov , výnose MP SR a MZ SR z 12.
apríla 2006 č. 28167/2007-OL, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca
všeobecné požiadavky na konštrukciu, usporiadanie a vybavenie potravinárskych
prevádzkarní a niektoré osobitné požiadavky na výrobu a predaj tradičných potravín a na
priame dodávanie malého množstva potravín, ako aj dodržiavať nariadenie Európskeho
parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 z 29. apríla 2004 o hygiene potravín.
Úrad verejného zdravotníctva SR zverejňuje na internetovej stránke
www.uvzsr.sk v
časti "Legislatíva" platné právne predpisy, kde sú uvedené aj predpisy týkajúce sa hygieny a
manipulácie s potravinami. V prípade záujmu o bližšie usmernenie a informácie ohľadom
ďalších Vašich povinností (odborná, zdravotná spôsobilosť) sa obráťte na miestne príslušný
regionálny úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, kde bude sídlo Vašej
prevádzky.
Ďalej podľa § 6 ods. 1 zákona č. 152/1995 Z.z. o potravinách v platnom.........................