inge57
Ahojte! Prosím Vás my svojím zamestnancom poskytujeme stravu prostredníctvom školskej jedálne. Cena 1 obeda je 52,- Sk/bez dane, nakoľko nie sú platiteľmi dane/. No neviem ako správne zaúčtovať nasledovné: ja predávam zamestnancom 1 obed za 22,-SK + 4,20 DPH. Ako má správne vyzerať predpis na vyúčtovanie stravného, ako správne zaúčtovať DPH? Zo SF zatiaľ neprispievame na stravné. Ďakujem
Účtovanie faktúry:
55% príspevok zamestnávateľa: 527/321 30,00 x počet lístkov
príspevok zo SF: 472/321 (keby bolo prispievané)
inkaso od zamestnanca:335/321 22,00 x počet lístkov
predpis DPH: 335/343 4,20 x počet lístkov
Vzhľadom k tomu, že sa jedná o odber stravy, t.j. už došlo k odberu a následne sa tento fakturuje, nedoporučujem účtovanie 213 - ceniny. Vyúčtovanie obedov je možné priložiť k faktúre, alebo ku mzdám. Na predmetné účtovanie je potrebná kalkulácia, ktorá by mala byť súčasťou internej smernice.