Čo je HACCP ?
Systém kritických bodov - HACCP - Analýza nebezpečia narušenia zdravotnej, alebo hygienickej nezávadnosti potravín, identifikácia kritických bodov a preventívne zaistenie kontroly v týchto bodoch.
-----------------------------------------------
Na internete nájdeš vzory aj na prevádzkový poriadok, aj na HACCP.......tu na porade je ich dosť a aj staré príspevky sú stále aktuálne.
Treba navštíviť v tvojom okrese RÚVZ ...ten ti bude všetko schvalovať a dá ti aj podklady, čo všetko musíš pred otvorením vybaviť.
Ešte doplním....
v prevádzke musí byť zabezpečný dostatočný prívod teplej vody zahriatej najmenej na 50 ˚C a prívod studenej pitnej vody. V priestoroch prevádzky musí byť tak, ako je ustanovené v príslušnej hlave Potravinového kódexu vytvorený osobitný priestor využívaný ako šatňa prípadne denná miestnosť, oddelený od priestorov využívaných na skladovanie potravín a predaj potravín a zabezpečené sociálne zariadenie pre pracovníkov.
Podľa § 13 ods. 4 písm. b) zákona č. 355/2007Z. je potrebné vypracocvať a predložiť prevádzkový poriadok spolu s vypracovaným sanitačným režimom príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva spolu s predloženým návrhom uvedenie potravinárskeho objektu do užívania na ich schválenie.
Manipulácia s potravinami patrí medzi epidemiologicky závažné činnosti, ktoré môžu vykonávať len osoby odborne a zdravotne spôsobilé. Zdravotnú spôsobilosť osoba dokladuje vystaveným zdravotným preukazom, ktorý vystaví ošetrujúci lekár
Naposledy upravil Danielle369 : 20.06.13 at 04:14