Kačacie mäso je u nás po kuracom druhým najrozšírenejším druhom hydinového mäsa. U nás predávané kačice sú mladé kačice brojlerového typu.Jatočnú zrelosť dosahujú už vo veku 46 až 53 dní pri živej hmotnost 2,6 až 3 kg.
Jatočná výťažnosť kačíc je na úrovni výťažnosti kurčiat. Ich určitým nedostatkom je nedostatočná zmäsovatenosť a nadmerný podiel tuku.Mäso kačíc je tmavoružovej až tmovačervenej farby. Je jemne vláknité,šťavnaté, s dobrými chuťovými vlastnosťami. Okrem mäsa sa na konzum využíva aj kačacia masť, krv a požívateľné vnútornosti. Kačacia pečeň, najmä z dobre vykŕmených kačíc, je veľkou pochúťkou.
http://www.masodomov.sk/polozka/123/kacica-mrazena
Ak máte chuť na kačacinu, tak aj teraz, ale bude málo mäsa a veľa kostí.