Okrem iného musíš mať skúšky odbornej spôsobilosti - prihlásiť sa na ne, zaplatiť kolok, určia Ti termín, naštuduješ materiály a ideš...Po úspešnom absolovovaní obdržíš "Osvedčenie o odbornej spôsobilosti". Môžeš variť najlepší lekvár na svete, ale ak nebudeš oficiálne "odborne spôsobilá" a niekto na to príde, nedoplatíš sa... Plus platný zdravotný preukaz detto /keďže mieniš uvádzať na trh potravinu - lekvár, musíš mať doklad o tom, že si zdravá a nie napr. nosičom infekčných chorôb/.
Plus zariadenie prevádzky - dodržiavať hygienu výroby a predaja, podľa noriem EÚ, nestačí že sporák v letnej kuchynke a poháriky na lekvár...
Viem, že to myslíš dobre a držím palce, ale vôbec to nie je také jednoduché, ako to vyzerá
... Len aby Ťa chuť neprešla - minimálne na varenie lekváru...
Pri Tvojej téme som si spomenula na túto tetu /a nemyslím tým Adelu /... Tá teta teda čo-to o podnikaní na Slovensku vie
... nevarí síce lekvár
, ale...