Takže napríklad čo sa týka zamestnancov:
1. Hrubá mzda zamestanca nesmie byť nižšia ako 8100,--. Pritom ak má zamestnanec hmotnú zodpovednosť, musí byť jeho mzda minimálne 9720,-- Sk.
2. K hrubej mzde prirátaj cca 35,2% na odvody, ktoré ty platíš zjednodušene povedané z hrubej mzdy každého z nich.
3. Musíš každému zamestnancovi ak vykonával prácu viac ako 4 hodiny poskytnúť zamestnaneckú stravu, teraz najmenej 67,--Sk na jedno jedlo, z toho 55% musíš platiť na vrub svojich nákladov.
4. Musíš im poskytnúť pracovný odev a obuv.
5. Musíš ako si správne uviedol zaplatiť pracovnú zdravotnú službu.
6. Musíš si zabezpečiť technika BOZP (nemusíš zamestnať, stačí dodávateľsky).
7. Kuchári by mali absolvovať (myslím raz ročne) školenie HACCP.
8. Ak zamestnáš viac ako 5 osôb, musíš mať vyškoleného pracovníka povereného dohľadom nad ochranou osobných údajov, ktorého potom musíš nahlásiť na Úrad na ochranu osobných údajov. Musí si vybaviť výpis z registra trestov.
9. A hlavne: Musíš si nájsť mzdárku a personalistku v jednej osobe, lebo ako zamestnávateľovi ti vyplývajú rôzne povinnosti, registrácie, výkazy a termíny platieb. Zákony sú v týchto veciach nekompromisné. Niečo nedodržíš alebo domrvíš a je pokuta.