No pokiaľ idete na 2 týždne, tak by som brala buď vlastnú stravu, alebo niekde objednala plnú, prípadne polpenziu ... čo sa stravovania v reštauráciach týka, dá sa aj tak, ale počítaj, že jeden obed pre cca 3-4 osoby vyjde okolo 1.000,- Sk (polievka, hlavný chod, nápoje) + - 200,- Sk, teda aspoň podľa mojich minuloročných postrehov v Lignane. Cena pizze sa pohybovala okolo 5 - 8 Eur, podľa toho, aká, cestoviny v reštauráciách mali tiež približne za rovnaké ceny.
My sme boli minulý rok s vlastnou stravou, a to som bola tiež presvedčená o tom, že ísť na dovolenku a ešte tam aj variť ... nikdy v živote. Nakoniec som si celkom pochvaľovala, pretože sme varili väčšinou cestoviny, omáčky, ryby a mrazené kuracie prsia sme priniesli neporušené späť domov. Syn mal vtedy 2,5 roka, pravdepodobne zmenou klímy nejedol celý týždeň takmer nič, fungoval iba na mlieku, čajíčkoch a šťavičkách. Asi 2x sme boli na obedovečeri v reštike, ale inak sme mali kuchyňu vlastnú. Čo si pamätám, približne ako u nás tam stálo mlieko, smotana, minerálka, cestoviny boli neporovnateľne lacnejšie, ryby ako ktoré, ale napr. losos (robila som z neho omáčku k cestovinám) bol asi 3x lacnejší ako u nás, chlieb si zoberte určite z domu, taký ako u nás tam asi nekúpiš a tie ich "sladké vianočky" nám k raňajkám akosi nechutili.
Pri vlastnom stravovaní je podľa mňa výhodou, že nie si viazaná na termíny raňajok, obedov a večerí, nemusíš program dovolenky prispôsobovať behaniu hore dolu do jedálne a navaríte si, čo Vám chutí.