Vladimír Ozimý budem rád keď o tom podiskutujeme...ja mám toto riešené aj s DRSR...aj viacerými...tiež som bol za to že prečo nie celú stravu...na druhej strane...o čo sa opriem v zákone...že...
Podľa mňa veľmi záleží od okolnosti.
Pokiaľ by som vychádzal z príkladu, že sa uskutoční nejaké školenie, kde v cene školenia je obed a cena je vyčíslená jednou sumou, tak asi bude ťažké vyčísli, koľko z ceny je cena školenia, koľko je uznateľné stravné a koľko je nedaňový náklad. V takomto prípade by som dal celé ako daňový náklad firmy a zamestnancovi by stravné krátilo.
Obdobne by to bolo, keby napr. na výstave by bola cena stánku 50.000 SKK/deň, v čom by bol zahrnutý aj obed pre nahlásených účastníkov v stánku (napr. 5 ľudí) a nebola by tá suma rozlíšená.
Iný prípad by bol, keby bolo stanovené, že cena stánku je 50.000 / deň, plus ak chcú zabezpečiť stravu, tak to bude stáť 200 SKK na deň / účastníka (bude v tom obed plus nejaké občerstvenie a káva). V takom prípade by som to tiež bral ako náklady na výstavu a dal celé do zdaniteľných nákladov, lebo buď objedná ten obed alebo nie, nemá možnosť ovplyvniť cenu stravy, strava bola zabezpečená hromadne.
Keby na výstave bola reštaurácia, kam by účastníci zo stánku chodili na obedy a tieto obedy by sa zahrnuli do celkovej faktúry, tam by som videl ten tebou opísaný postup plne uplatniteľný, lebo stravovanie bolo zabezpečené individuálne a každý mal možnosť sa vystravovať v takej výške, ako chcel. Tam by som im dal len stravné a zvyšok by si uhradili z vlastného.
Záver - nedá sa postup určiť všeobecne, treba zobrať do úvahy okolnosti.