Tento recept si varim uz dost dlhu dobu a za tu dobu sa aj vykrystalizovala jeho priprava a myslim ze som dosiahla dokonalu harmoniu chuti
Potrebujete (pre dve osoby):
-kuracie masko (davam vacsinou pre dve osoby 700-800g)
- 6-7 stredne velkych cibul
-teglik kyslej smotany (odporucam rajo, alebo nejaku podobne tuhu)
-200g eidamu
- sol a koreniny (ja davam majoranku, cierne mlete korenie,vegetu a cervenu papriku mletu sladku - podla svojej chuti mozete pridat aj ine)
POSTUP:
Kuracie masko naporcujeme na tenucke rezniky...ja robim vacsinou velkost 5x5cm lebo take mi viac chutia a lepsie sa jedia aj nakladaju na tanier
.Tieto rezne osolim a nakorenim a jemne naklepem. Ked to mam vsetko hotove, rychlo osmazim rezne na panvici s trochou oleja. Odmastim ich servitkami, aby bolo na nich co najmenej masti.
Potom si pripravim cibulu, ktoru nakrajam na trojmilimetrove kolieska.
Pripravim si pekac, na ktory sa mi zmestia rezne vedla seba(aby sa neprekryvali).Na dno pekaca dam 1/3 nakrajanej cibule a rozlozim ju sumerne po dne. Na to poukladam rezne pekne jeden vedla druheho.Zotstaok cibule rozlozim na maso a cely pekac prikryjem alobalom, alebo pokrievkou, ktora patri k pekacu.
Peciem v rure 35-40 minut vacsinou na 200-250 stupnov celzia.
Z pekaca dam dole alobal a zistim ci je cibulka makka. Ak ano, tak na nu sumerne rozlozim nastruhany eidam(polku eidamu struham na hrubo a polku na tenko) a na vrch rozotriem cely teglik kyslej smotany.
Dam to zapiect do rury (bez alobalu) kym sa nazacne po krajoch tvorich hneda korka (resp.kym nezacne hnednut smotana).
Moze sa stat ze pod masom bude velmi vela stavy (zo smotany), to viete potom lyzicou odobrat.
Mne tam ta stava nevyhovuje, Vam mozno by aj chutila
Skuste. Ako prilohu odporucam americke zemiaky alebo hranolky.
Ak to zrealizujete, mozete napisat ci chutilo